Kultura

Humanitarni koncert „Najljepše skladbe i pjesme sa Šokačke rapsodije”

22-04-2022 • 08:05
Tena Protić
Ove nedjelje u Gradskom kazalištu Požega održat će se koncert „Najljepše skladbe i pjesme sa Šokačke rapsodije".

Ove nedjelje u Gradskom kazalištu Požega održat će se koncert „Najljepše skladbe i pjesme sa Šokačke rapsodije”. Najljepše skladbe izvest će požeški dio “Hrvatskog tamburaškog orkestra (100 tamburaša)” pod vodstvom ravnanja Saše Botičkog, a koji čini tridesetak tamburaša iz požeškog kraja.

Sličan takav koncert održan je u Gradskom kazalištu Požega 2013. godine.

Za ovaj koncert izabrane su najatraktivnije skladbe i pjesme s ovogodišnje „Šokačke rapsodije“ koja se održala u koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ 19. travnja, gdje je nastupio požeški dio orkestra, te je želja prenijeti dio atmosfere i ugođaja s tog koncerta i u Požegu.

„Došli smo Požegu umorni, ali sa ispunjenim srcima jer je koncert u prepunom Lisinskom bio za pamćenje, svi smo se složili, a mogu i ja isto reći, da je ovo bio najemotivniji koncert za sve nas. Mjesecima smo se pripremali za ovaj koncert uz tamburaše iz Slavonskog Broda, Osijeka, Semeljaca, Vukovara i Zagreba. Zadnja tri dana smo proveli u Zagrebu vježbajući svi zajedno u orkestru 124 tamburaša. Sedam godina je prošlo od zadnje Šokačke rapsodije i cijelu večer su bujale emocije, posebno na pjesmu “U san mi dođu tambure” koja je postala svojevrsna  himna orkestra 100 tamburaša i “Balada o sokolu”. – rekao je Saša Botički o koncertu održanom u Zagrebu, te pozvao sve zainteresirane da dođu u Gradsko kazalište Požega.

„Koncert koji će biti u Gradskom kazalištu će biti presjek nama najljepših kompozicija i pjesama sa ovogodišnje Šokačke rapsodije i mislim da ćemo svi uživati. U dogovoru sa Gradskim kazalištem koji sudjeluje u organizaciji koncert bit će i udruga Mali princ za koju se skupljaju dobrovoljni prilozi.“ – dodao je Saša Botički.

Koncert u Požegi je humanitarnog karaktera, a ulaz je besplatan uz prethodnu rezervaciju ulaznica. Koncert započinje u 19 sati, ulaznice se podižu na dan koncerta. Sat vremena prije početka na blagajni kazališta prikupljati će se dobrovoljni prilozi za Udrugu roditelja, djece i osoba s poteškoćama šireg autističnog spektra „Mali princ“ Požega.

Rezervacije na broj 034/273-161 ili mail marketing@gkp.hr. Radno vrijeme blagajne kazališta – sat vremena prije početka koncerta.