Sport

Hrvatski nogometni savez: Ništa od širenja 3. HNL

27-07-2022 • 08:16
Rva
Također, održan je plenum klubova 3. Nogometne lige - Istok koja je ljetnom reorganizacijom natjecanja postala četvrti državni rang.

Hrvatski nogometni savez donio je jedinu ispravnu odluku kada je riječ o izgledu 2. i 3. ranga natjecanja. Iako sigurno pritisnuti sa mnogih strana da prošire 3. Hrvatsku nogometnu ligu na 18, pa čak i 20 klubova, u HNS-u su odlučili ligu ostavili na unaprijed predviđenih 16 sudionika – prenosi Sportalo.

Taj posljednji, 16. će biti ili Trnje ili Hrvatski vitez iz Posedarja, a evo što je Savez objavio na svojoj službenoj stranici:

Nakon što je Inter Zaprešić odustao od natjecanja u Prvoj nogometnoj ligi, Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je odgovarajuće odluke o popunjavanju mjesta u Prvoj i Drugoj nogometnoj ligi. Temeljem rezultata iz prethodne sezone, Croatia Zmijavci popunit će upražnjeno mjesto u 1. NL.

Izvršni odbor je također potvrdio da će u trećem stupnju natjecanja (2. NL) sudjelovati 16 klubova kako je bilo i predviđeno te će za jedno upražnjeno mjesto kvalifikacije odigrati Trnje i Hrvatski vitez, također na osnovi prošlosezonskih rezultata.

Također, u Kneževim Vinogradima održan je plenum klubova 3. Nogometne lige – Istok koja je ljetnom reorganizacijom natjecanja Hrvatskog nogometnog saveza postala četvrti državni rang – prenosi Požeški športski savez.

Požeška Slavonija će u 1. kolu gostovati kod novaka u ligi, Borca iz Kneževih Vinograda, a nakon toga će ugostiti Svačić (Stari Slatinik) još jednog novog člana u ovom rangu. 

Požežani će u oba županijska derbija ove jeseni biti domaćini, u 7. kolu ugostit će Kutjevo, a u 13. kolu Slaviju (Pleternica). 

Parovi 1. kola koje je na rasporedu 20. i 21. kolovoza su : Vuteks Sloga – Đakovo Croatia, Sloga – Omladinac, Slavija – Čepin, Bedem  – Darda, Graničar – Kutjevo, Borac – Slavonija, Svačić – Valpovka i Oriolik – NAŠK.