Društvo

HPD Gojzerica – otvorena ovogodišnja sezona planinarskim izletom na Maksimov hrast

10-01-2022 • 08:58
Rva
U nedjelju 9. siječnja započela je sezona 2022., koju su ''Gojzerice'' otvorile prvim službenim izletom na Maksimov hrast 614 mnv na Požeškoj gori povrh Brestovca.

U nedjelju 9. siječnja započela je sezona 2022., koju su ”Gojzerice” otvorile prvim službenim izletom na Maksimov hrast 614 mnv na Požeškoj gori povrh Brestovca. Kao i pred svaki izlet okupili su se ispred sjedišta društva, te su auto posadama otputovali do brestovačkog vikend naselja i rampe na rubu šume. Ovdje su ostavili automobile i odmah krenuli na usponom desnim hrptom naziva Kozji rep, sve do ”Kuzmine kuće”. Tu su se ”uboli” na šumski put prema Dolačkom gradu, gdje su napravili pauzu za fotografiranje.

Odmah poslije nastavili su obilježenom planinarskom stazom broj 504 prema Maksimovom hrastu. Žestoki uspon uz malo snijega doveo ih je do raskrižja na vrhu Kamen 600 mnv, te im je ostalo da savladaju još 14 metara visinske razlike i popnu se na drugi vrh Požeške gore. Došavši na vrh napravili su zajedničku fotografiju i dobro se odmorili uz topli čaj i hranu. Nakon svega današnji vodič izleta Ante Bošnjak poveo ih je natrag prema Kamenu i dalje SPP-om, kako bi se spustili natrag do rampe u Brestovcu hrptom Jabučica. Cijeli izlet potrajao je oko četiri sata, u ukupnoj dužini 13 km.

Postoji nada i očekivanje da će se idućim izletima ”Gojzerica” priključiti mnogi oni koji su oduševljeni fotografijama s njihovih izleta, te da će uživo doživjeti zajedničku avanturu. Oni koji to žele mogu postati i ”Gojzerice” svojim dolaskom na druženje srijedom od 20 sati na adresi Republike Hrvatske 1C – Požega.