Politika

HDZ odgovorio na izjave SDP-a u Požegi

03-09-2022 • 16:27
Rva
Predstavnici Županijskog odbora Hrvatske demokratske stranke Požeško-slavonske županije na čelu s predsjednicom Odbora Antonijom Jozić sazvali su tiskovnu konferenciju radi izjava predsjednika SDP-a Peđe Grbina, koji je danas bio u Požegi.

Predstavnici Županijskog odbora Hrvatske demokratske stranke Požeško-slavonske županije na čelu s predsjednicom Odbora Antonijom Jozić sazvali su tiskovnu konferenciju radi izjava predsjednika SDP-a Peđe Grbina, koji je danas bio u Požegi.
„Ono što na tu temu mogu reći je sljedeće: umjesto da danas imamo oporbu koja bi trebala imati iste nacionalne interese kao i Vlada Republike Hrvatske, pogotovo u ovom slučaju Ine, mi danas svjedočimo nastupima Socialdemokratske partije i njezinog predsjednika Peđe Grbina, koji se u ovom slučaju postavlja kao profiter i hrvatskim građanima pokušava prodati tezu da je za slučaj „Ina“ kriva Vlada Republike Hrvatske i njezin premijer Andrej Plenković. Za razliku od SDP-ovih vremena, danas u Hrvatskoj institucije koje se bave ovakvim stvarima su neovisne, nepristrane i slobodne u svome radu te zasigurno ne štite nikoga po bilo kakvoj liniji. Podsjetit ću da su slučaj pomogle otkriti Hrvatske institucije – Ured za sprječavanje pranja novca, to dovoljno govori o našoj snažnoj odvažnosti i odlučnosti u borbi protiv korupcije. Isto tako, i predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade RH postavio se odlučno i odvažno, tražio je odgovornost uprave Ine, ne samo s Hrvatske strane, već i s Mađarske strane.“

„SDP uporno pokušava plašiti hrvatske gađane. Za vrijeme krize kovida, zazivali su 400 tisuća nezaposlenih, što se u konačnici nije dogodilo. Za vrijeme krive Agrokora i brodogradilišta zazivali su kaos, što se u konačnici nije dogodilo. Danas, na tiskovnoj konferenciji, plaše hrvatske umirovljenike i govore da su se novci od Ine mogli utrošiti za dodatke umirovljenicima. Podsjetit ću hrvatsku javnost, ali isto tako i predsjednika SDP-a Peđu Grbina, da je hrvatska Vlada zaustavila ovu situaciju, da je krađa spriječena, da je novac uplaćen u državni Proračun. Isto tako, kao što je već Vlada najavila, sljedeći tjedan izlazimo sa sveobuhvatnim mjerama pomoći – ne samo našim umirovljenicima, već i građanima, školama, vrtićima, institucijama, poduzetnicima – pomoć usred rasta cijena energenata. U godini isporuke, u godini u kojoj je Vlada RH izvršila gradnju Pelješkog mosta i spojila Hrvatsku, u godini u kojoj bilježimo stope rasta od 7,7%, pred godinom smo kad ulazimo u Schengen i euro područje. Mogu samo poručiti da će Vlada RH nastaviti odlučno i odvažno boriti se sa svim izazovima današnjice, pa i s ovim izazovom Ine, te sa svim onim što je iza nas, a sve u interesima hrvatskih građana.“ – rekla je predsjednica Županijskog odbora HDZ-a Požeško slavonske županije i županica Antonija Jozić.