Politika

Gradsko vijeće Grada Požege raspravljalo o četiri točke

30-06-2022 • 18:27
Rva
Gradsko vijeće Grada Požege održalo je danas svoju 13. sjednicu na kojoj se odlučivalo o 4 točke dnevnog reda

Gradsko vijeće Grada Požege održalo je danas svoju 13. sjednicu na kojoj se odlučivalo o 4 točke dnevnog reda.

Vijećnici su usvojili prijedlog Odluke o službenoj odori i iskaznici komunalnog redara koju je obrazložila pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Andreja Menđel.

– Prilikom obavljanja svog redovnog rada požeški komunalni redari do sada nisu imali mogućnost da se strankama predstave kao legitimne službene osobe, što ponekad nije davalo pravu sliku i ozbiljnost vrlo odgovornog i osjetljivog svakodnevnog posla komunalnog redara. Ovime će komunalni redari biti dostupniji građanima, a komunalni red i poslovi iz tog djelokruga bit će podignuti na višu razinu. – rekla je pročelnica Menđel.

Sukladno Odluci, službene odore bit će prepoznatljive tamno plave boje s pripadajućim kapama i reflektirajućim prslucima, a komunalni redari imat će pri tom i službenu iskaznicu.

Vijećnici su usvojili i prijedlog Odluke o sufinanciranju troškova Katoličke osnovne škole u Požegi u školskoj godini 2022./2023. Riječ je o iznosu od 320 tisuća kuna od čega je za materijalne troškove predviđeno 140 tisuća kuna, a 180 tisuća kuna namijenjeno je za plaću za dva učitelja u produženom boravku.

Na sjednici je usvojeno i Izvješće likvidatora o provedenoj likvidaciji, prijedlog podjele imovine Javne ustanove Sportski objekti Požega – u likvidaciji, te Zaključno izvješće likvidatora o provedenoj likvidaciji i zaključna likvidacijska financijska izvješća (za Javnu ustanovu Sportski objekti Požega – u likvidaciji). Tijekom postupka likvidacije plaćene su sve obveze i naplaćena su potraživanja te ustanovi preostaje samo imovina u ukupnoj vrijednosti od 337.255,96 kuna, koja će biti dodijeljena Gradu Požegi i Požeškom športskom savezu na temelju ugovora o darovanju imovine.

Foto: RVA Tekst: Grad Požega