Politika

Gradonačelnik dr.sc. Glavić na svečanosti uručivanja ugovora iz Poziva “Zaželi”

28-07-2022 • 14:35
Rva
Poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“, je program kojim se nastavlja financiranje zapošljavanja teže zapošljivih žena.

Gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić danas je u Zagrebu potpisao Ugovor iz Poziva “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III.” sufinanciranih iz Europskog socijalnog fonda i to za projekt PUK31 za koji je odobreno 1.497.895,00 kuna bespovratnih sredstava, odnosno 100%-tni intenzitet potpore.

Svečanom uručivanju Ugovora održanom u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu prisustvovali su je i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković te ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić. U ime svih potpisnika, okupljenima se obratio gradonačelnik Glavić izrazivši svoje zadovoljstvo zbog nastavka provedbe ovog hvalevrijednog projekta koji obuhvaća dvije skupine u nepovoljnom položaju – nezaposlene žene i starije osobe.

“Puno je ljudi koji su u potrebi, o kojima nema tko skrbiti i koji ne mogu sami za sebe napraviti sve što im je potrebno. Projekt i sudionici u ovom projektu, doista pomažu ublažiti taj problem. Istovremeno je taj projekt pomogao i u smanjenju broja nezaposlenih te pomogao u podizanju njihovih potencijala i vještina na tržištu rada. O starima, bolesnima, nemoćnima, treba skrbiti na razne načine, a ovo je jedan primjeren način koji zapravo cijeloj zajednici daje jednu drugačiju, suvremeniju, bolju i humaniju dimenziju i moja želja je, kao i svih vas ovdje, da se to nastavi.” – naglasio je gradonačelnik Glavić.

Ugovor je uručen i Udruzi osoba s invaliditetom Grada Požege i Požeško-slavonske županije za njihov projekt zapošljavanja žena i pomoći u kućanstvu.

Podsjetimo, Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u svibnju je objavilo Poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“, kojim se nastavlja financiranje zapošljavanja teže zapošljivih žena za pružanje potpore i podrške za starije i/ili nemoćne osobe. Starije i nemoćne osobe jedne su od najranjivijih skupina u društvu te su u visokom riziku od siromaštva i socijalne isključenosti.

Kada je riječ o Gradu Požegi, od 1. prosinca 2017. do 1. travnja 2020. godine provodio se projekt PUK 40 putem kojega je bilo zaposleno 40 žena i to za 392 krajnja korisnika, dok je od 18. lipnja 2020. do 18. prosinca 2021. godine aktivan bio projekt PUK50 kroz koji je zaposleno 50 žena koje su pomagale 456 korisnika.

Izvor: pozega.hr