Društvo

Građanima podijeljeno 1000 porcija posnih obroka

15-04-2022 • 11:32
Tena Protić
Uskršnji sajam u Požegi okupio je građane u Šetališnoj zoni, danas i sutra možete pronaći štandove s domaćim proizvodima i rukotvorinama.

Uskršnji sajam u Požegi okupio je građane u Šetališnoj zoni, danas i sutra možete pronaći štandove s domaćim proizvodima i rukotvorinama. U sklopu sajma pripremljen je i Blagdanski ručak kojeg su već tradicionalno, po 6. put građanima podijelili požeški obrtnici u organizaciji Obrtničke komore Požeško-slavonske županije, Grada Požege i Turističke zajednice grada.

Uskršnji sajam otvoren je danas do 18 sati, a sutra do 14 sati.

Obrtnici su podijelili 1000 porcija posnih obroka, uz predsjednika Obrtničke komore Antu Bilobrka bili su i županica Antonija Jozić, zamjenik Ferdinand Troha, gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić i pročelnica Maja Petrović.

Prije same podjele posnih obroka, gradonačelnik grada Požege uputio je čestitku svim stanovnicima, te pohvalio ovakve tradicije.

“Prije svega želim zahvaliti Udruženju obrtnika što su nam i danas na Veliki petak priredili lijep događaj ovdje u Požegi. Svim Požežankama i Požežanima, svim stanovnicima Požeštine i gostima koji su ovdje, želim sretan i blagoslovljen Uskrs.” – rekao je gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić.

Županica Antonija Jozić također je uputila čestitku svim žiteljima Požeško-slavonske županije, da Uskrs provedu u krugu svoje obitelji i prijatelja.

“Obrtnici su prisutni, oni jesu često samozatajni i rade svoj posao, ali s druge strane lijepo je vidjeti kada su društveno angažirani. Nedavno smo imali Manifestaciju Zeleno-Plavo, gdje su se okupile obrtničke komore iz cijele Hrvatske, danas jedna opet lijepa tradicija na Veliki petak, post je i podjela posnih obroka našim građanima. Uistinu je prekrasno vidjeti grad pun građana, lijepo je vrijeme i iščekujemo svi zajedno najljepši kršćanski blagdan Uskrs.” – rekla je županica Antonija Jozić.

Sajam je za posjetitelje otvoren do 18 sati te u sutra od 9 do 14 sati. Oba dana sajma posjetitelje očekuju brojni izlagači s domaćim proizvodima i rukotvorinama te uskršnja vožnja kočijom. Subota je rezervirana za ”Drvo bajki” i prigodnu blagdansku predstavu Gradskog kazališta Požega s početkom u 11 sati.