Kultura

Godinu završavamo predstavom za djecu “Božićna avantura”

01-12-2022 • 12:05
Rva
Zanimljiva predstava za djecu "Božićna avantura" nas očekuje u prosincu, a zbog velikog interesa, dodan je još jedan termin.

Već tradicionalnog dugi niz godina Gradsko kazalište Požega završava godinu u blagdanskom ozračju s nekom novom predstavom. Posljednja premijera Gradskog kazališta Požega za 2022. godinu bit će „Božićna avantura“, dječja predstava blagdanskog ugođaja. Što se dogodi kada se saonice Djeda Božićnjaka pokvare, padnu s neba u park, a pronađu ih dječak i djevojčica? Hoće li pronaći smisao Božića, tražeći rješenje za pokvarene saonice? A pokloni? Hoće li stići na vrijeme do dječice za koju su namijenjena? U svemu tome se iznenada pojavljuju vila i vilenjak…

„Božićna avantura“ je predstava smijeha, igre i pjesme koja daje odgovore na mnoga pitanja i u kojoj ćete još jednom osjetiti čaroliju Božića na kazališnim daskama. O predstavi su više rekli ravnateljica Valentina Neferović, redatelj Dario Hak, te glumci Boris Benčić, Marijin Kuzmičić, Monika Kostić i Ivan Vukelić.

„Tekst je još davnih godina napisao Tomislav Čmelar, sada ga je adaptirao Dario Hak, djelatnik Kazališta, koji je ujedno i redatelj predstave. Dosadašnja praksa bila je da gotovo uvijek blagdansku predstavu rade amateri, neki od njih zapravo već toliko dugo u ovom kazalištu da više ni nisu amateri. Ove godine smo odlučili malo osnažiti i osvježiti našu blagdansku predstavu s dva glumca – naš Požežanin Ivan Vukelić i Marijin Kuzmičić, naš dragi suradnik kojemu je ovo peta predstava u našem Kazalištu. Monika je naša redovna suradnica, inače profesorica likovne kulture i u našim amaterskim predstavama glumi već lijepi niz godina.“

„Dario zaista dobar dio tih blagdanskih predstava radi i osmišljava, a tu su naravno i djelatnici Gradskog kazališta Požega koji su zaslužni za sve ovo što će djeca i požeška publika moći vidjeti u narednim tjednima. Scenografija – Dario Hak , Ljiljana Rodić, Marija Matijanić. Kostimi Ljiljana Rodić, rasvjeta – Goran Krmpotić, ton i video projekcija – Dario Hak. Majstor scene, inspicijent: -Renato Pok i glazba – Filip Sertić. Svatko od nas da svoj doprinos da cijela ta blagdanska priča zaživi i 3. prosinca premijerno predstava izlazi van. Pozivam i ovim putem naše sugrađane i sve zainteresirane za predstavu, neka se jave putem telefona ili web stranice.“ – rekla je ravnateljica Valentina Neferović, koja je naglasila da su zbog velikom interesa dodali još jedan termin za predstavu – 22. prosinca u 17 sati.

Više o samom stvaranju ovogodišnje blagdanske predstave rekao je redatelj Dario Hak.

„Bilo je jako lijepo i interesantno raditi sa svima, imali su dobre ideje koje smo uvažili, radili smo kao tim. Nadam se da će se djeci svidjeti, ima dosta Rudolfa u priči. Malo smo u priču ubacili podlogu onog zamišljenog dječjeg prijatelja, pa kroz nekakav smijeh imamo jednu dublju priču – priču o Kometu, Rudolfovom zamišljenom prijatelju. On ga se već 375 godina nije uspio riješiti, vidjet ćemo kako će to na kraju završiti.“ – rekao je Dario Hak.

Ravnateljica Valentina Neferović također je najavila program mjeseca prosinca u kojem imaju i dvije komedije za odrasle.

Petak 2. prosinca u 17,00 sati – Božićna avantura / predstava za djecu /  GK Požega / organizirano za firme.
Subota 3. prosinca u 11,00 sati – PREMIJERA  Božićna avantura / predstava za djecu /  GK Požega / cijena ulaznice: 25,00 kn / 3,31 EUR
Ponedjeljak 5. prosinca u 17,00 i 19,00 sati – Božićna avantura / predstava za djecu /  GK Požega / organizirano za firme.
Utorak 6. prosinca u 17,00 sati  – Božićna avantura / predstava za djecu /  GK Požega / cijena ulaznice: 25,00 kn / 3,31 EUR.
Utorak 6. prosinca u 19,00 sati  – Božićna avantura / predstava za djecu /  GK Požega / organizirano za firme.
Srijeda 7. prosinca u 19,30 sati –  Koncert  povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom / Glazbena škola Požega / ulaz slobodan.
Četvrtak 8. prosinca u 18,00 sati – Izložba / Izložba čestitki / Gradski muzej Požega / ulaz slobodan.
Petak 9. prosinca u 20,00 sati –  Superzvijezda / UO Točka Na I / predstava za odrasle / cijena ulaznice: 30 ,00 kn  / 3.98 EUR.
Subota 11. prosinca u 18,00 sati – Drvo bajki:  Sluga i gospodar  / GK Požega / Pješačka zona / ulaz slobodan.
Srijeda 14. prosinca u 19,00 sati – Božićna avantura / predstava za djecu /  GK Požega / organizirano za firme.
Četvrtak 15. prosinca u 10,00 sati – Božićna avantura / predstava za djecu /  GK Požega / organizirano za škole.
Četvrtak 15. prosinca u 19,00 sati –  Koncert  / „Vila Velebita“ Požega / ulaz slobodan.
Petak 16. prosinca u 20,00 sati – Gospodin Noubadi / Teatar EXIT /  predstava za odrasle / cijena ulaznice: 50.00 kn / 6,64 EUR (studenti i umirovljenici: 40.00 kn / 5,30 EUR.
Subota 17. prosinca u  17,00 i 20,00 sati –  Budi ono što želiš / Plesni studio Marine Mihelčić.
Nedjelja 18. prosinca u 10,00, 12,00 i 14,00 sati – Božićna avantura / predstava za djecu /  GK Požega / organizirano za Udruženje obrtnika Požega.
Utorak 20. prosinca u 18,00 sati – „Djeca za Martinu“ / priredba Dječjeg vrtića  Požega.
Srijeda 21. prosinca u 17,00 sati  – Božićna avantura / predstava za djecu /  GK Požega / cijena ulaznice: 25,00 kn / 3,31 EUR.
Četvrtak 22. prosinca u 19,00 sati  – Božićna avantura / predstava za djecu /  GK Požega / organizirano za firme.
Petak 30. prosinca u 20,00 sati – “IMPRO_DANCE_ART_LAB_POŽEGA” / Prezentacija istraživačkog, plesno- glazbenog projekta autorice Ilijane Lončar / ulaz slobodan

Gostovanja Gradskog kazališta Požega

7. prosinca u 17,30 sati – Pismo za Djeda Božićnjaka / Mala škola kazališta u  Linsolitu.
8. prosinca u 20,00 sati – Guja u njedrima u Krapini, POU Krapina, Krapina.
12. prosinca u 17,30 sati – Svjetski dan bez mobitela / Mala škola kazališta u Pješačkoj zoni Požega.
18. prosinca u 19,00 sati – Drvo bajki: Sluga i gospodar u Kaptolu.
31. prosinca u 16,00 sati – Drvo bajki: Sluga i gospodar na Pješačkoj zoni Požega.

Informacije i rezervacije na broj 034/273-161 ili putem Facebook i web stranice Kazališta.