Društvo

Gimnazija Požega: Susret s učenicima i mentorima koji su sudjelovali na državnim natjecanjima

24-05-2022 • 12:05
Slavenko Čuljak
U školskoj knjižnici Gimnazije Požega jučer je održan prigodni susret s učenicima i mentorima koji su sudjelovali na državnim razinama natjecanja

U školskoj knjižnici Gimnazije Požega jučer je održan prigodni susret s učenicima i mentorima koji su sudjelovali na državnim razinama natjecanja. Ravnateljica škole dr. sc. Vesna Vlašić obratila se prisutnima i zahvalila na uspjesima.

„U današnjem svečanom trenutku okupili su se svi sudionici državnih natjecanja s mentorima. Želim vam svima zahvaliti jer vi ste zaslužni što se ime naše škole spominje kao jedna od najboljih odgojno-obrazovnih institucija u Hrvatskoj. Hvala vam na tome! Pokazali ste zavidno znanje iz gotovo svih predmeta. Pokazali ste kreativnost i vještinu. Svi zajedno ste potvrdili da je naša slavna škola bogate kulturne povijesti kroz čitavu svoju povijest imala jednako kvalitetne učenike i profesore. Još jednom ste potvrdili da smo škola s najboljim učenicima i profesorima. Zbog toga sam jako ponosna i čestitam vam svima!“, rekla je ravnateljica Vlašić.

Svim učenicima i njihovim mentorima uručeni su prigodni pokloni, a nakon službenog dijela organizirano je i druženje uz domjenak.

Djelić atmosfere možete vidjeti u fotogaleriji autorice fotografija Terezije Tomić (2.a).

Veliki uspjeh postignut je na državnoj razini natjecanja iz hrvatskog jezika na kojoj su učenici Gimanzije Požega osvojili 1. mjesto u kategoriji 2. razreda (Lana Radošić) i 3. mjesto u kategoriji 4. razreda (Dinko Maslač). Također ističu i ulazak učenice Ene Špoler u državnu reprezentaciju Turnira mladih prirodoslovaca.  Popis učenika i mentora koji su sudjelovali na državnim razinama natjecanja možete pogledati ovdje: