Društvo

Gimnazija je domaćin Ljetne škole znanosti

25-07-2022 • 07:25
Rva
Program je namijenjen srednjoškolcima i nudi raznoliku paletu istraživačkih projekata i predavanja u područjima znanosti i tehnologije.

Otvorena je Ljetna škola znanosti čiji je domaćin Gimnazija u Požegi. U razdoblju od 24. srpnja do 14. kolovoza sudionici će sudjelovati u različitim znanstvenim radionicama, a održat će se i brojna predavanja međunarodnih znanstvenika.

Sve prisutne je u ime ravnateljice Vesne Vlašić, pozdravila profesorica Nataša Puljašić, te im zaželjela dobrodošlicu i uspješan rad.

“Ljetna škola znanosti međunarodna je ljetna radionica pokrenuta 2001. godine u organizaciji Društva za obrazovanje izvan okvira Požega (Hrvatska). Program je namijenjen srednjoškolcima i nudi raznoliku paletu istraživačkih projekata i predavanja u područjima znanosti i tehnologije.”

“Ljetna škola znanosti organizirana je u dva kampa: S3 (za 9. i 10. razred) i S3++ (za 11. i 12. razred), gdje učenici imaju priliku raditi u malim grupama na pravom znanstvenom projektu, uz vodstvo mentora. To je popraćeno večernjim predavanjima eminentnih znanstvenika iz cijelog svijeta. Zbog naših međunarodnih prijatelja i kolega, službeni jezik Škole je engleski.” – rečeno je na otvorenju.

Više o Ljetnoj školi znanosti i zanimljivim predavanjima možete pročitati na sljedećoj poveznici.

Maturanti Gimanzije postigli odlične rezultate na državnoj maturi

Foto: Gimnazija Požega