Društvo

Gimnazija uskoro domaćin Erasmus+ projekta Tiles – A Cultural Journey

24-02-2022 • 09:01
Tena Protić
Riječ je o učeničkoj mobilnosti koja će obuhvatiti 26 učenika i 8 nastavnika iz Portugala, Turske i Litve.

Gimnazija Požega uskoro je domaćin Erasmus+ mobilnosti, ovoga puta u sklopu projekta Tiles – A cultural Journey. Riječ je o učeničkoj mobilnosti koja će obuhvatiti 26 učenika i 8 nastavnika iz Portugala, Turske i Litve. Domaćinstvo će se održati od 7. ožujka do 11. ožujka 2022. godine. Njemačka partnerska škola će mobilnost pratiti virtualnim putem jer je kod njih zabrana učeničkih putovanja još uvijek na snazi.

U tijeku su kreativne radionice koje obuhvaćaju drugu fazu ovog umjetničkog projekta

U prvoj su fazi učenici proučavali različite umjetničke tehnike bojanja keramike i keramičkih pločica s naglaskom na tehniku azulejos. Tema su bili i mozaici te su učenici mogli naučiti i nešto o mozaicima u Hrvatskoj.

“Početkom 2022. godine sve smo te predmete i pločice usitnili i pripremili za izradu mozaika. Dosada su održane dvije radionice izrade mozaika, a sve kako bismo se što bolje pripremili za domaćinstvo koje nam slijedi početkom ožujka.” – kažu iz Gimnazije Požega.

Tijekom domaćinstva plan je izraditi mural prijateljstva od prethodno usitnjenih dijelova pločica. Sve se mora isprobati kako bi radionice bile organizirane besprijekorno jer je tehnika dosta zahtjevna i iziskuje mnogo vremena, strpljivosti i truda.

Fotogalerija Novinarske skupine Gimnazija Požega.

Također smo pisali – Učenica Ena Špoler o uspješnom natjecanju i pripremama za Kazahstan