Društvo

[FOTO] Vatrogasci predstavili svoja vozila i opremu

06-05-2022 • 10:16
Tena Protić
Najviše su uzbuđena bila djeca gradskih vrtića i osnovnih škola koji su došli vidjeti vatrogasce u punom sjaju i čuti zvuk sirene vatrogasnog vozila.

Povodom obilježavanja mjeseca zaštite od požara, članovi Vatrogasne zajednice i Javne vatrogasne postrojbe Grada Požege su na Trgu svete Terezije organizirali prezentaciju svojih vozila i opreme. Najviše su uzbuđena bila djeca gradskih vrtića i osnovnih škola koji su došli vidjeti vatrogasce u punom sjaju i čuti zvuk sirene vatrogasnog vozila. Ispred Grada Požege, prisutan je bio zamjenik gradonačelnika Borislav Miličević.

Osim članova Javne vatrogasne postrojbe Grada Požege, bili su i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Požega i Donji Emovci.

“Nakon dvije godine covida, nismo mogli nikako napraviti prezentaciju naše opreme i vozila. Povodom mjeseca zaštite od požara, pozvali smo ovdje dječje vrtiće i osnovne škole da im prezentiramo što rade stari, a i mladi vatrogasci. Pošto je u današnje vrijeme jako teško doći do mladih dobrovoljnih vatrogasaca, s ovime smo htjeli poticati tu djecu da se uključe u Dobrovoljna vatrogasna društva. Tako bi mi dobili svoje nasljednike, a kako bi bolje to prezentirali, tu ima djece iz Emovaca koji već idu na natjecanja.”

“Mi uz sve to prezentiramo svoja vozila i opremu, nismo imali prilike prezentirati vozilo koje smo dobili prošle godine, vatrogasno vozilo iz modernizacije MUP-a, koje je u vrijednosti 3 milijuna kuna. Nadamo se da će svi biti zadovoljni prezentacijom cijele naše vatrogasne opreme.” – rekao je Dalibor Hrunka, koji je dodao kako su do sada imali 137 intervencija.

Od tih intervencija 40 je bilo požarnih, 27 je bilo tehničkih intervencija i početkom 5 mjeseca su došli do velikih brojki, dodao je predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Požege, Dalibor Hrunka.