Scena

[Fotogalerija] Sajam Slavonski banovac u Pakracu

15-10-2022 • 17:38
Rva
[Fotogalerija] Sajam Slavonski banovac u Pakracu

Pakrac će je danas biti sajmeno, kontinentalno središte Hrvatske zahvaljujući 13. po redu sajmu „Slavonski banovac“ kojeg i ove godine organizira Grad Pakrac, u suorganizaciji s Udruženjem obrtnika Pakraca i Lipika, Poduzetničkim centrom Pakrac i Turističkom zajednicom Grada Pakraca, a u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom. Na sajmu je ove godine 80 izlagača koji su predstavili svoje proizvode i usluge, i to iz Bjelovarsko-bilogorske, Sisačko-moslavačke, Brodsko-posavske, Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Virovitičko-podravske, Zadarsko-kninske, Požeško-slavonske i Zagrebačke županije te Grada Zagreba.

Posebnost sajma „Slavonski banovac“ su i srednjovjekovni sadržaji koji su ove godine posebno sadržajni i to zahvaljujući sudjelovanju povijesnih udruga Vitezovi Kraljevskog grada Jajca (BiH), Red vitezova Ružica grada iz Orahovice, Streličari Krvavog mosta i Zrinska garda iz Zagreba, Koprivnički mušketiri i haramije te lokalni Red vitezova Slavonskog banovca i Povijesno društvo Pakrac-Lipik. Svi oni su se i ove godine predstavili s gastro sadržajima „Kod veprove glave“.

Sudionici povijesnog dijela programa Sajma održali su mimohod ulicama Pakraca.

Održan je i 7. Grahfest – natjecanje u kuhanju graha na kojem je sudjelovalo 80 ekipa iz cijele Hrvatske. Proglašenje najboljih najavljeno je za 20 sati. Organizator za ekipe osigurava grah, suho meso, kruh, pregaču, stoli i 20 porcija. Najbolji kuhari graha će biti nagrađen dvodnevnim odmorom za 8 osoba u kući za odmor „Luka“ u naselju Blaževci u Gorskom kotaru, nagrada za 2. mjesto je 5 ulaznica u vodeni park u Krapinskim toplicama te 10-litarski kotlić sa stalkom, a nagrada za 3. mjesto je kotlić.

Koncert grupe „Pravila igre“ održat će se od 21 sat u velikom šatoru.

Foto: Slavonski banovac Pakrac FB