Politika

[FOTO] Zapaljeni lampioni u Vukovarskoj ulici u Požegi

17-11-2022 • 17:48
Tena Protić
[FOTO] Zapaljeni lampioni u Vukovarskoj ulici u Požegi.

Tradicionalno već dugi niz godina Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice organizira paljenje lampiona u spomen na sve žrtve domovinskog rata i na žrtvu Vukovara i Škabrnje, kao i u brojnim drugim gradovima, pa tako i u Požegi u Vukovarskoj ulici. Danas su se okupili članovi i članice Gradskog odbora i Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice.

„Uoči Dana na sjećanje na žrtvu Vukovara i Škabrnje organizirali smo ovo tradicionalno paljenje svijeća kako bi još jednom posjetili na tu uistinu veliku žrtvu kojoj dugujemo našu državu Hrvatsku. Nadamo se da će ova tradicija biti nastavljena i idućih godina.“ – rekao je dr.sc. Borislav Miličević, predsjednik Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice i zamjenik gradonačelnika Grada Požege.

„Na ovaj način smo odali počast svim žrtvama domovinskog rata, svim žrtvama Vukovara i Škabrnje, prisjećajući se tih vremena ponosa i slave, ali i vremena u kojima su mnogi dali svoj život kako bi mi danas baštinili slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku. Sutra smo u kolonama sjećanja, netko u Vukovaru, netko u Škabrnji, prilika je to da i taj dan kad je državni praznik, još jednom se prisjetimo svih onih koji su svoje živote utkali u temelje naše domovine. Što se tiče Hrvatske demokratske zajednice, za nas je kao što je to i za Republiku Hrvatsku – domovinski rat i hrvatski branitelji su u temeljima suverene i neovisne Republike Hrvatske. Naša je obveza čuvati dignitet domovinskog rata, ali i prisjećati se i zahvaljivati na žrtvama koje su dali hrvatski branitelji i njihove obitelji.“ – rekla je Antonija Jozić, predsjednica Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice i županica Požeško-slavonske županije.