Sport

[FOTO/VIDEO] Spektakularno finale županijskog kupa u Jakšiću – BSK slavi!

09-06-2022 • 08:34
Rva
Finale za pamćenje - BSK se vratio iz nokauta i Jakšićanima uzeo već osiguran pehar

Spektakularno finale Županijskog nogometnog kupa odigrano je jučer pred gotovo tisuću gledatelja u Jakšiću. U finalu su se sudarili domaći međužupanijski ligaš Jakšić te županijski prvoligaš BSK iz Buka.

Favoriti na papiru i uz prednosti domaćeg terena Jakšićani su imali priliku po prvi puta u svoje vitrine staviti ovaj trofej. S druge strane imali su BSK iz Buka koji se nije došao predati, već su bodreni vojskom vatrenih navijača ravnopravno parirali domaćinima.

BSK je uspio u povesti u 17. minuti golom Jakovljevića i tim se rezultatom otišlo na odmor. U drugom dijelu Jakšićani preuzimaju inicijativu i prvo u 54. minuti dolaze do izjednačenja pogotkom Franjića, a erupcija oduševljenja dogodila se u 75. minuti kad je Rezo zabio za vodstvo Jakšića.

Nakon ovog pogotka došlo je i do kraćeg komešanja na strani gostujućih navijača, no utakmica se nakon nekoliko minuta nastavila.

Imali su Jakšićani priliku povećati vodstvo i zapečatiti utakmicu, no nisu iskoristili i prema kraju utakmice Buk je počeo prijetiti. Zbog navedenog kraćeg prekida te izmjena u devedesetoj minuti, sudac Adžijević je opravdano produžio utakmicu za najmanje sedam minuta i upravo u toj posljednjoj BSK uspijeva izjednačiti na 2:2 golom Roberta Marčinovića.

Odmah po izvođenju s centra sudac svira kraj i ide se na izvođenje jedanaesteraca. Psihološki u prednosti bili su Bučani i nakon sedam serija izvođenja dolaze do pobjede i velikog slavlja na terenu. Uslijedilo je veliko slavlje na terenu, podjela medalja te prijelaznog pehara.