Društvo

[FOTO/VIDEO] Otvorenje klizališta i Adventa u Požegi

04-12-2022 • 08:40
Tena Protić
[FOTO/VIDEO] Otvorenje klizališta i Adventa u Požegi

Uz otvorenje klizališta, otvoren je i Advent u Požegi koji se ove godine smjestio u Šetališnoj zoni. Ovogodišnji Advent trajat će do 31. prosinca, a organizatori su naglasili da se temelji na kulturnoj, zabavnoj i glazbenoj ponudi, te uključivanju lokalne zajednice u osmišljavanje programa koji će oživjeti centar Požege.

Uz koncert Brune Oberan Bošković i Big Band Youth Orchestra, službeno je otvoren “Advent u Požegi”.

Okupljene u Šetališnoj zoni pozdravili su zamjenik županice Ferdinand Troha i gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić koji je Advent u Požegi i službeno otvorio.

“Sve vas pozdravljam u ime županice Jozić i svoje osobno ime. Lijepo je vidjeti danas u Požegi ovoliki broj građana. Imamo sve – dobro raspoloženje, dobar bend, vino i specijalitete i očekujemo dobru zabavu. Vrijeme je došašća, advent je, Božić dolazi – veselimo se!” rekao je zamjenik županice Ferdinand Troha.

“Drage Požežanke i Požežani, izuzetna mi je čast otvoriti Advent u Požegi. Ovo je pripremljeno zato da u ovo predbožićno vrijeme sa svojim obiteljima, prijateljima, rodbinom prošetamo gradom, da uživamo, da se pripremimo za Božić i sljedeću novu godinu. Sve sljedeće dane također će ovdje biti program – želimo da uživate, da se veselite i da što sretniji dočekamo Božić i Novu godinu. Živjeli!” rekao je gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić.

Klizalište je ove godine smješteno u dvorištu Osnovne škole Antuna Kanižlića u Požegi, a njime upravlja Požeški sportski savez. Naglasili su kako će biti organizirana i Škola klizanja koju će ove godine voditi Ilijana Lončar. Predviđeno je da klizalište radi do 8. siječnja 2023. godine, cijena ulaznice je 10 kuna, odnosno 1,33 eura.

Fotogalerija