Sport

[FOTO/VIDEO] Međunarodni konjički turnir Pleternica – subota 25.6.2022.

26-06-2022 • 06:53
Rva
Drugi dan Međunarodnog konjičkog turnira s najvećim brojem disciplina donio je velike izazove za organizatore i natjecatelje

Drugi dan Međunarodnog konjičkog turnira s najvećim brojem disciplina donio je velike izazove za organizatore i natjecatelje.

Jaki vjetar i kiša sa sugradicom u dva su navrata omeli natjecanja, no sve je u konačnici regularno privedeno kraju.

Nakon natjecanja u 20 sati započela je dodjela priznanja u velikom broju kategorija dresure, maratona i mladih konja. Najviše odličja uzeli su natjecatelji iz Mađarske, Hrvatske i Italije. Posebno izdvajamo discipline dvoprega s najvećim brojem domaćih vozača, gdje je apsolutno dominirao Antun Živić.

Dodijeljene su i nagrade za noćnu vožnju od petka, u kojoj se vozilo za nagradni fond od 1.000 eura. Prvo mjesto i nagradu od 550 eura zaslužio je Adam Dorić, drugo mjesto i 300 eura osvojio je Vinko Katić, dok je treće mjesto i 150 eura zavrijedio svojim nastupom Antun Medvidović.

Rozete i pehare najboljima uručili su direktorica TZ Grada Pleternice Ivana Ketović Marijanović, gradonačelnica Pleternice Marija Šarić, požeško-slavonska županica Antonija Jozić te zamjenik gradonačelnice Pleternice i direktor turnira Domagoj Katić.

U večernjim satima nakon proglašenja goste je zabavljao TS Zlatna dolina, a nije izostalo ni tradicionalno kolo.

U nedjelju, posljednjeg dana turnira, od 10 sati kreće natjecanje u vožnji čunjeva.

Konjički klub Pleternica provodi projekt “Zajedno u promociji poljoprivrednih i ruralnih vrijednosti” u sklopu kojega se provode aktivnosti  s ciljem povećanja svijesti o poljoprivrednim aktivnostima i vrijednostima ruralnog prostora. Projekt financira Ministarstvo poljoprivrede.