Kultura

[FOTO/VIDEO] 22. godišnja produkcija Plesom kroz život

20-06-2022 • 13:14
Rva
Protekli vikend u Gradskom kazalištu Požega Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar otplesala je svoju 22. godišnju produkciju „Plesom kroz život“ u izvedbi 154 plesačica i plesača

Protekli vikend u Gradskom kazalištu Požega Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar otplesala je svoju 22. godišnju produkciju „Plesom kroz život“ u izvedbi 154 plesačica i plesača u dobi od 3 do 17 godina.

Bio je to poduhvat vrijedan divljenja za svako dijete koje je nakon zahtjevne trosatne generalne probe nastupalo u čak tri izvedbe pred  650 gledatelja. Nedjeljna jutarnja izvedba snimljena je i prenošena uživo video prijenosom pa ju mogu pogledati svi koji žele, a nisu uspjeli doći do mjesta u kazalištu. Snimka se nalazi na youtube kanalu Ilijana Lončar.

Na pozornici su se izmjenjivali mališani „Mačići“, „Jednorozi“, „Trokutići sira“ i „LOL lutkice“, zatim „Gumeni bomboni“ i koreografije grupa suvremenog plesa „Black & white world“, „Togetherness“, „Carol of the bells“, „Kaleidoskop“ kao i simpatičan trio „Fly away with me“ u izvedbi sestri Šubara, energičan duet „Two as one“ Marte Matošević i Larise Zelenbaba, te nježan solo  „Kiss the rain“ u odličnoj izvedbi Hane Krpan.

Oduševljenje publike, gromoglasan pljesak i poneka suza ganuća u očima publike najljepša su nagrada koju su zaslužili svi plesači i autorski tim ovog zahtjevnog programa. Iako se sezona edukacijskog dijela završava danas dodjelom pohvalnica i veselicama, još je pred Ilijaninim plesačima nekoliko nastupa i gostovanja kao i završnica projekta „Svi na plesnu predstavu“ 25. lipnja s predstavama za bebe „Ninabu“ u 11 sati i za sve uzraste predstava  „Generacija XYZ“ na vanjskoj pozornici  Gradskog kazališta Požega u 18 sati. No, prvo ih očekuje nastup u programu Ivanjskog krijesa na Trgu Sv. Trojstva, sutra, 21. lipnja u 17 sati, potom gostovanje u Istarskom narodnom kazalištu u Puli 28. lipnja te gostovanje na 11. Šibenskom plesnom festivalu s polusatnim programom 25. – 30. srpnja. Tek onda slijedi zasluženi odmor, a upisi u novu sezonu kreću od 22 .kolovoza.