Društvo

[FOTO] Sajam cvijeća u Lipiku

08-05-2022 • 12:23
Tena Protić
Tradicionalni sajam cvijeća u Lipiku, ujedno je i jedna od najposjećenijih manifestacija u Lipiku.

Tradicionalni sajam cvijeća u Lipiku, ujedno je i jedna od najposjećenijih manifestacija u Lipiku, a održava druge nedjelju u mjesecu svibnju. Sajam svoju cvjetnu čaroliju prezentira dva dana, prvi dan održavanja sajma natjecateljskog je duha i služi kao uvod u glavni događaj.

Posjetitelji se mogu prijaviti za natjecanje u košnji trave i u uređenju okućnice. Poslije natjecanja posjetitelji se mogu opustiti i uživati u glazbenom programu u Wandelbahnu. Prvom danu sajma prisustvovao je i zamjenik županice Ferdinand Troha, koji je u društvu gradonačelnika Vinka Kasane obišao sajam.

Drugog dana Sajma proizvođači cvijeća (presadnica, svježeg i suhog cvijeća), ukrasnog i egzotičnog bilja, hortikulturnih sadnica i dendrološkog materijala, ali i starih zanata te obrta vezanih uz hortikulturu, kao domaćini u kulisi stoljetnog Perivoja prezentiraju svoje proizvode i sadržaje.

Posjetitelji osim uživanja u ukrasnom bilju, mogu ponuđene proizvode kupiti te uljepšati i urediti svoje domove i okućnice, što u konačnici rezultira i ljepšim gradom i okolicom. Osim ponude cvijeća u ponudi je i nezaobilazni glazbeni program kao i gastro ponuda. Naš Matko je također posjetio sajam cvijeća u Lipiku, te vam donosimo malu fotogaleriju.