Društvo

[FOTO] Prodajna izložba “Prilika za sve” u Osnovnoj školi Julija Kempfa

12-12-2022 • 10:15
Rva
Riječ je o projektu koji se provodi već osam godina, s ciljem poticanja zajedničke suradnje i druženja učenika s teškoćama u razvoju te učenika iz redovnih razrednih odjeljenja.

Otvorena je humanitarna izložba radova učenika osnovne škole Julija Kempfa nastalih iz projekta “Prilika za sve”. Riječ je o projektu koji se provodi već osam godina, s ciljem poticanja zajedničke suradnje i druženja učenika s teškoćama u razvoju te učenika iz redovnih razrednih odjeljenja. Radovi učenika mogu se pogledati u dvorani Sokol, a ovogodišnju prodajnu izložbu ravnateljica Kornelija Sabljak posvetila je svoj djeci koja su sudjelovala u organizaciji.

„Kad smo prije osam godina pokušali osmisliti projekt u koji ćemo uključiti učenike s teškoćama u razvoju koji pohađaju posebne odjele i odgojno-obrazovne skupine naše škole – nismo ni slutili da će naš projekt postati ovoliko uspješan i da će naša škola po njemu postati prepoznatljiva. Iz godine u godinu, naš projekt raste, tako su ove godine ovdje i članovi Županijskog stručnog vijeća učeničkih zadruga Požeško-slavonske županije, a održava se i druga mala konferencija o marketingu u prostoru naše škole.”

“Osnovnu školu Julija Kempfa pohađa 91 dijete s teškoćama u razvoju, svi ovi radovi koje vidite na ovim prekrasnim štandovima, rezultat su zajedničkog rada njih i njihovih prijatelja iz razredne nastave. Oni svi zajedno rade u okviru školske zadruge istoimenog naziva „Prilika za sve“. Jako sam ponosna na ovaj projekt, današnji dan posvećujem vama djeco. Djeca nam svakodnevno pokazuju one prave životne vrijednosti. Uče nas ljubavlju, uče nas da uživamo svaki dan u sitnicama. Zajedno sa svojim učiteljima i roditeljima te neizmjernom podrškom svojih pomoćnika u nastavi, iz dana u dan napreduju. Hvala svima na dolasku.“ – rekla je ravnateljica Kornelija Sabljak.

Prodajnu izložbu podržali su i zamjenik županice Ferdinand Troha te pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović.

Izložba je osim učenika Osnovne škole Julija Kempfa, okupila i učenike susjednih škola – Osnovne škole Antuna Kanižlića, Dobriše Cesarića, te učenike Katoličke osnovne škole, koji su kupnjom ukrasa doprinijeli humanitarnoj akciji. Učenici Glazbene škole Požega prigodnim nastupom su također sudjelovali u današnjem otvorenju prodajne izložbe.