Politika

[FOTO] Položeni vijenci povodom Dana sjećanja

17-11-2022 • 10:31
Tena Protić
Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, položeni su vijenci kod spomen obilježja.

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, te u spomen na sve stradale hrvatske branitelje, danas su položeni vijenci i zapaljene svijeće kod spomen obilježja hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade u Požegi.

Vijenac su položili predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Požeško-slavonska županija na čelu sa županicom Antonijom Jozić te zajedno sa vijećnicima Županijske skupštine, Grad Požega na čelu s gradonačelnikom dr.sc. Željkom Glavićem, čelnici gradova i općina Požeško-slavonske županije. Počast su odali Vojarna 123. brigade hrvatske vojske na čelu sa zapovjednikom Središta za obuku i doktrinu logistike Požega brigadirom Milom Valentićem, zapovjednik Dočasničke škole Damir Tomljanović Gavran brigadir Ivica Pejaković, Policijska uprava požeško-slavonska na čelu sa zamjenikom načelnika Daliborom Bauerom, voditelj Područne jedinice Požega Ministarstva hrvatskih branitelja Jozo Katić, voditelj Područnog ureda Ministarstva obrane RH Slavko Matijević, Županijski odbor Hrvatske demokratske zajednice, Županijski odbor Socijaldemokratske partije te članovi predsjedništva Domovinskog pokreta podružnica požeško-slavonska.

Molitvu je predvodio Josip Krpeljević, župnik in solidum župe sv. Terezije Avilske. Sveta misa na spomen hrvatskim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata održat će se u Katedrali sv. Terezije Avilske večeras od 18,30 sati.

Fotogalerija