Sport

[FOTO] Otmjena vožnja preciznosti za kraj konjičkog prvenstva u Pleternici

26-06-2022 • 18:58
Rva
Organizator najvećeg konjičkog turnira u Hrvatskoj bio je KK Pleternica na čelu s predsjednikom Organizacijskog odbora Domagojem Katićem

Prvo kolo trodnevnog otvorenog Prvenstva Republike Hrvatske u vožnji dvoprega, juniorskog prvenstva i jednoprega uspješno je danas privedeno kraju. Posljednjeg dana vožene su utrke preciznosti između i naokolo čunjeva. U ovoj disciplini kočije i vozači uređeni su najotmjenije i pravi su vrhunac natjecanja nakon dresure i maratona.

Vozilo se u ukupno dvanaest kategorija, a osim natjecatelja iz Hrvatske svakako su najbrojniji bili iz susjedne Mađarske i Italije, uz nekoliko sudionika iz SAD-a, Austrije, Slovenije i Luksemburga.

Od za nas najzanimljiviji disciplina izdvojit ćemo Prvenstvo Hrvatske u dvopregu, gdje je ukupni pobjednik Antun Živić, drugo mjesto zauzeo je Marko Vidačić, dok je treći bio Dario Dorušak. U ovoj kategoriji svakako treba izdvojiti i zapažen nastup Mateja Bella i Vinka Katića. Kod jednoprega ukupni pobjednik je Stjepan Ergović, a drugoplasirani Ivan Nikolić. Kod juniora dva su sudionika, Josip i Lorena Medvidović, koji su zauzeli prva mjesta u svojim kategorijama.

Organizator najvećeg konjičkog turnira u Hrvatskoj bio je Konjički klub Pleternica na čelu s predsjednikom Organizacijskog odbora Domagojem Katićem, uz potporu Grada Pleternice i brojnih sponzora. Rozete i pehare najboljima pored predsjednika Katića dodijelila je gradonačelnica Pleternice Marija Šarić te članovi međunarodnog sudačkog vijeća.

Konjički klub Pleternica provodi projekt “Zajedno u promociji poljoprivrednih i ruralnih vrijednosti” u sklopu kojega se provode aktivnosti  s ciljem povećanja svijesti o poljoprivrednim aktivnostima i vrijednostima ruralnog prostora. Projekt financira Ministarstvo poljoprivrede.

Foto: Radio Vallis Aurea