Društvo

[FOTO] Najbolju sarmu pripremila je Suzana Mandić – 8. Sarmijada

19-11-2022 • 16:19
Tena Protić
[FOTO] Održana je 8. Sarmijada, a najbolju sarmu pripremila je Suzana Mandić iz Hrvatskog planinarskog društva Sokolovac Požega.

U novom jesenskom terminu održana je 8. po redu Sarmijada, natjecanje u kuhanju sarme koje već dugi niz godina organizira Udruga Požeški čuvari baštine. Hotel Grgin dol u Požegi danas je bio ispunjen finim aromama kuhane sarme, no ne samo one tradicionalne slavonske. Na stolovima se našlo čak 15 različitih vrsta sarmi, a one najbolje odabrao je stručni žiri.

Ispred organizatora svima se na dolasku zahvalio Vladimir Protić, koji je naglasio kako i ove godine ima sarme u kiselom kupusu, u raštiki, ali i vegetarijanskih vrsta sarme koja oduševi svakog tko ju proba. Nagrade je uz gospodina Protića dodijelila pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović.

Stručni žiri osim najbolje sarme, nagradio je i najljepše uređeni stol, ali i najbolju domaćicu – osobu koja je najbolje prezentirala svoju sarmu.

Najboljom domaćicom proglašena je Christine Kerm iz Mihaljevaca. Najljepše uređen stol imao je Karlo Ristić iz Požege. Drugo mjesto pripalo je Zavičajnom društvu KUD Rama iz Pleternice, a treće mjesto Vesni Mokri iz Ramanovaca.

Najbolju sarmu 8. Sarmijade imala je Suzana Mandić iz Hrvatskog planinarskog društva Sokolovac Požega. Drugo mjesto osvojio je Karlo Ristić iz Požege, a treće mjesto Đurđa Horvat, također iz HPD-a Sokolovac Požega.

Fotogalerija