Društvo

[FOTO] Manifestacija “Tata od formata” okupila djecu povodom Međunarodnog dana obitelji

13-05-2022 • 12:40
Tena Protić
Povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji 15. svibnja, danas je na Trgu svete Terezije održana Manifestacija “Tata od formata".

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji 15. svibnja, danas je na Trgu svete Terezije održana Manifestacija “Tata od formata”. To je jedna je od aktivnosti u sklopu projekta „I moj tata je sjajan tata II”, a projekt provodi Udruga Humanum. Financiran je sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u iznosu od 60.000,00 kn.

“Dobro nam došli na manifestaciju pod nazivom „Tata od formata”, u ime organizatora ove manifestacije, Udruge Humanum, te u osobno ime, sve vas srdačno pozdravljam i zahvaljujem što ste svojim dolaskom uveličali ovaj događaj. Hvala Vam sto ste ovaj lijep i sunčan dan odlučili provesti na našem prekrasnom Trgu družeći se s nama i sudjelujući u našim raznovrsnim aktivnostima.” – rekla je voditeljica voditeljica projekta Nikolina Grbavac.

Udruga Humanum je za potrebe ove manifestacije pokrenula literarno-likovni natječaj pod nazivom „ Tata od formata”.

Natječaj su pokrenuli 5. ožujka, a radovi su pristizali sve do 1. svibnja. U natječaju su mogli sudjelovati svi učenici u dobi od 11 do 15 godina, s područja Požeško-slavonske županije, Nikolina je naglasila da je pristiglo mnogo lijepih radova.

“Na poseban način želim zahvaliti svim učenicima koji su sudjelovali u našem likovno-literarnom natječaju kao i njihovim mentorima. Velika hvala i učenicima Glazbene škole Požega koji će na poseban način otvoriti današnju manifestaciju.” – rekla je predsjednica Udruge Humanum, Ivana Sag.

Projekt “I moj tata je sjajan tata II” provodio se uz partnersku podršku od strane Grada Požega, stoga se svima obratila i pročelnicu Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović.

“Drago mi je što ste prepoznali važnost jačanja kompetencije roditelja, što je u današnje vrijeme vrlo bitno. Roditelji su u današnje vrijeme previse zaposleni, a djeca previše uključena u virtualni svijet. Kroz ovo obilježavanje Međunarodnog dana obitelji, i prikaz vaših projektnih aktivnosti, prepoznajete važnost uloge obitelji u društvu. Nadam se da će te nastaviti uspješno provoditi aktivnosti projekta.” – rekla je pročelnica Maja Petrović.

Pročelnica Maja Petrović

Glazbena točka učenika Glazbene škole Požega obilježila je otvorenje današnje manifestacije

Članovi Brass kvinteta su Lovro Tkalčec i Matija Katušić na trubi, Fran Matić svira rog, Ivan Luladžić, mag. mus., trombon te Laura Vincer na trubi, pod vodstvom nastavnika Ivana Luladžića, mag. mus., izveli su skladbu pod nazivom „Down by the Riverside” J. Lanning.

Za sve učenike pripremljene su kreativne radionice pod vodstvom mentorice Sanje Mišić. Također, održana je radionica pod nazivom „Kolijevka – početak obitelj” koje su organizirali članovi Društva Naša djeca i Gradski muzej Požega. Osmislili su radionicu u čijem su sredistu stare, arhivirane fotografije obitelji, a vi sudionici su, na temelju fotografija, pronalazili likovna rješenja uz vodstvo mentora.

Udruga Humanum nagradila je tri literarna i tri likovna rada koji su pristigli na natječaj

U kategoriji likovnih radova, treće mjesto osvojila je Magdalena Grgić, učenica Osnovne škole Zdenka Turkovića iz Kutjevo, a njezina mentorica je Sanja Mišić.

Drugo mjesto svojim je radom osvojila Anika Gaura, učenica 8. razreda Osnovne škole fra Kaje Adžića iz Pleternice, a njezina mentorica je Nikolina Andrijević.

Prvo mjesto u kategoriji likovnih radova pripalo je učenici Magdaleni Ziberna, ona pohađa 6. razred Osnovne škole Mladost Jakšić, a mentorica joj je nastavnica Sanja Mišić.

U kategoriji literarnih radova, treće mjesto osvojio je Noa Bardač, učenik 5. razreda, dolazi iz Osnovne škole Stjepana Radića, Čaglin, a mentorica mu je nastavnica Liliana Đurđević

Drugo mjesto za svoj je sastav osvojila Vida Lojber, učenica 8. razreda Osnovne škole Antuna Kanižlića, a mentorica joj je Ivana Rajić.

Prvo mjesto za svoj literarni rad osvojila je Lana Kraljević, učenica 7. Razreda Osnovne škole Mladost Jakšić, a mentorica joj je Ivana Novak Kamenak.

Projekt “Vallis Humanum” u vrijednosti od 100 tisuća kuna