Društvo

[FOTO] Kiša nije omela Požežane da posjete „Okuse jeseni“

12-11-2022 • 12:14
Rva
[FOTO] Kiša nije omela Požežane da posjete manifestaciju „Okuse jeseni“ - Kestenijada, Bučijada i Martinje u Požegi.

Naša Zlatna Dolina je baš u jesen prekrasna, puna boja, okusa i mirisa. Kestenijada, Bučijada i Martinje, objedinjeni pod nazivom „Okusi jeseni“ okupe svake godine u šetališnoj zoni brojne Požežane i njihove goste koji ne mogu odoljeti bogatoj i raznolikoj ponudi domaćih eno i gastro proizvoda i rukotvorina. Svake se godine na manifestaciju i jesenski sajam prijavi pedesetak izlagača iz cijele Slavonije s domaćim proizvodima, zimnicom, medom, sokovima, slasticama, suvenirima, rukotvorinama, prirodnim čajevima, suhomesnatim proizvodima.

Ovogodišnja manifestacija započela je već u jutarnjim satima i to prigodnim jesenskim sajmom, zatim nastupom mladog tamburaškog sastava DeGotho, Folklornog ansambla Požega i KUD-a Požeška dolina, dok su za naše najmlađe pripremljene brojne jesenske radionice i igraonice u suradnji s osnovnim školama, Društvom „Naša djeca“ i Odredom izviđača Požega.

U sklopu manifestacije su dodijeljena i priznanja najboljim medarima u sklopu Županijskog ocjenjivanja meda na kojem je ove godine bilo 97 uzoraka.

Uz direktoricu Turističke zajednice Grada Požege Mirnu Šimunović priznanja su dodijelili županica Antonija Jozić i zamjenik gradonačelnika Grada Požege dr.sc. Borislav Miličević koji su čestitali dobitnicima i poželjeli svima lijep provod na današnjoj manifestaciji.

Najbolji bagremov med imao je Nedeljko Draguljić, kao i najbolji medljikovac. Najbolji lipov med imao  je Predrag Grujić. Najbolji kesten med i najbolji med cijelog natjecanja imao je Milan Božić.

Središnji dio manifestacije, obred krštenja mošta uz vinskog biskupa Vladu Bauera i njegove ministrante, održat će se u predvečernjim satima, kada vas uz ovaj protokolarni dio, očekuje i nastup Požeških tamburaša. Također, vinari požeškog kraja će na svojim vinskim kućicama u ponudi imati degustaciju mladog vina.