Društvo

[FOTO] Dodjela nagrada učenicima za uspjeh na državnim natjecanjima

22-12-2022 • 13:22
Rva
Dodjela nagrada učenicima za uspjeh na državnim natjecanjima.

Svečani prijem za učenike i mentore koji su ostvarili značajne rezultate na natjecanjima iz kataloga Agencije za odgoj i obrazovanje, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Hrvatskog školskog športskog saveza, održan je u Glazbenoj školi Požega. Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Požeško-slavonske županije Sunčica Bajić čestitala je nagrađenima, pojasnivši kako će zaključkom županice Antonije Jozić najbolji dobiti priznanja i novčane nagrade. Nagrade za učenike iznose od 250 do 750 kuna, a za mentore po 500 kuna.

Županica Antonija Jozić istaknula je da naša županija želi biti „županija znanja“.

„Želimo biti županija u kojoj je znanje „in“, u kojoj se vrednuje napredak svih građana. I ove nagrade na neki način su potvrda smjera kojim idemo. Ali isto tako želimo činiti još bolje i veće iskorake naprijed, što očekujem već od sljedeće godine. Vama koji ste najbolji od najboljih želim puno uspjeha u vašem školovanju. Pokazali ste da rad na sebi donosi rezultate, a te rezultate ste ostvarili osvojivši jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima.“- rekla je županica Antonija Jozić.

Dodala je kako su nagrađeni učenici ponos svih nas i na tom trudu i angažmanu im je čestitala. Zahvalila je i mentorima, jer i oni daju više ne bi li radili s nadarenim učenicima, kao i ravnateljima 50% škola na području Požeško-slavonske županije koji imaju nagrađene među svojim učenicima. Izrazila je nadu da će ova priznanja biti poticaj i ostalim školama na području županije, koje ove godine nemaju nagrađene, tako da iduće godine imamo veći broj nagrađenih škola. Na kraju je svima čestitala Božić te im zaželjela da nova 2023. godina bude uspješna na privatnom i poslovnom planu.