Društvo

[FOTO] Dodijeljene stipendije Požeško-slavonske županije

27-12-2022 • 12:46
Rva
U prostoru Velike vijećnice potpisano je 19 Ugovora o stipendiranju koje dodjeljuje Požeško-slavonska županija za akademsku godinu 2022./2023.

U prostoru Velike vijećnice potpisano je 19 Ugovora o stipendiranju koje dodjeljuje Požeško-slavonska županija za akademsku godinu 2022./2023. Od prijavljenih 119 studenata, pravo na stipendiju ostvarilo je njih 19, a potpisano je i 27 aneksa Ugovora za postojeće stipendiste Požeško-slavonske županije. Na 8. sjednici Županijske skupštine prihvaćena je Odluka o povećanju stipendija, posebno onih za deficitarna zanimanja kao što su liječnici. Time žele poslati snažnu poruku koliko su studenti bitni, naglasila je županica Antonija Jozić.

„Vas je ovdje 19 od 119 prijavljenih, dakle svaki šesti student koji se prijavio je dobio mogućnost potpisati ugovor. Ovo je prva godina u kojoj smo učinili jedan veliki iskorak, a to je da su naše stipendije značajno povećane. Odlučili smo se učiniti taj iskorak jer želimo pokazati da je znanje IN. Također je važno, želimo s ovim iznosima pomoći vama i vašim roditeljima u vašem obrazovanju. Vi ste studenti koji su uspjeli ostvariti stipendije, vas devet liječnika koji su ostvarili stipendiju preko 3000 kuna mjesečno, i vas deset iz ostalog područja koji ste ostvarili stipendiju u iznosu preko 1000 kuna mjesečno.“

Županica Jozić naglasila je kako će se stipendije za liječnike isplaćivati u suradnji s Gradovima i Općinama.

„Ova stipendija koja se dodjeljuje nije samo stipendija Požeško-slavonske županije. Uistinu sam sretna i zadovoljna da su se tim stipendijama pridružili vaši Gradovi i Općine. To je jedna lijepa sinergija gradova i općina na području Požeško-slavonske županije. Isto tako, mi smo povećali i potpisali anekse ugovora s našim postojećim stipendistima, njih 27 koje imamo, njima smo povećali s onih 600 kuna na 1000 i više kuna. Ja vam želim da vaši studentski dani budu ispunjeni uspjesima, bilo privatnim ili akademskim, da uspješno završite svoje fakultete. Vjerujem da će vam ova potpora koju dajemo uvelike pripomoći da se više možete posvetiti studentskim obvezama, da malo manje radite preko studentskog servisa, naravno svaki rad je ono što izgrađuje čovjeka. Naposljetku, želim vam da se po završetku fakulteta vratite u Požeško-slavonsku županiju i ovdje nađete radno mjesto sukladno kompetencijama i znanjima koje ćete steći na fakultetu.

U ime svih stipendista zahvalio se student Danijel Barišić koji je naglasio kako će ova sredstva biti od velike pomoći.

„Smatram da će ove stipendije uvelike pomoći nama u našim studentskim životima, ali zapravo i dodatno biti, ne samo financijska, nego i motivacija za još bolje rezultate. Veliko hvala Požeško-slavonskoj županiji, a svim ostalim studentima bih poručio da ostanu marljivi i ustrajni.“ – rekao je Danijel.