Društvo

[FOTO] Dani kruha uz boje jeseni u Osnovnoj školi Dobriša Cesarić

14-10-2022 • 10:14
Tena Protić
Danas smo zahvalni na svemu onome što dolazi iz naše plodne slavonske zemlje, rečeno je na samom početku programa u dvorištu škole.

Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje– obilježavaju se svake godine tijekom listopada posebice u školama. Obilježavanje Dana kruha pridonosi potpunijem odgoju i obrazovanju za zaštitu okoliša, upoznavanju i očuvanju biološke raznolikosti Hrvatske, podizanju svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani, a temelji se na izgrađivanju pozitivnih stavova i stvaranju pravilnog emocionalnog odnosa djeteta–učenika i prirode. Tim su povodom učenici i nastavnici Osnovne škole Dobriša Cesarić u Požegi danas prigodno proslavili Dane kruha.

Danas smo zahvalni na svemu onome što dolazi iz naše plodne slavonske zemlje, rečeno je na samom početku programa u dvorištu škole.

Uz učenike Osnovne škole Dobriša Cesarić, učitelje i učiteljice te ostale djelatnike škole, prisustvovale su i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović i direktorica Turističke zajednice Grada Požege Mirna Šimunović Svoboda.

„Šarenilo jeseni raznolikim bojama podova potiče nas na zahvalnost za sve što imamo. To je vrijeme kada trebamo zahvaliti za sav trud, zahvaliti za naše žuljave ruke i za znoj na našem čelu. Zahvaljujemo se ljudima koji su se potrudili i koji su zaslužni da imamo hranu i mnoge plodove. Ovaj tjedan obilježavamo i Tjedan zdrave hrane i zdravog doručka, kojeg možemo vidjeti na našim stolovima i danas.“ – rekla je ravnateljica Lidija Pecko.

Učenici su uz pomoć svojih roditelja te baka i djedova pripremili su razne stvari koristeći plodove zemlje, s posebnim naglaskom na krušne proizvode. Svoj stolove su uredili u jesenskim motivima, a održan je i prigodni program popraćen glazbenim i recitacijskim izvedbama učenika.