Društvo

Pobjednik 11. Požeškog kotlića Vladimir Milković iz Pleternice

01-05-2022 • 12:02
Rva
Ove godine okupilo se 30 natjecatelja koji su s pripremanjem čobanca krenuli na znak pucnja iz topa Povijesne postrojbe Gradske straže Požega

Nakon opravdane dvogodišnje pauze u požeškom parku kraj Orljave okupili su se majstori spravljanja čobanca na 11. Požeškom kotliću – natjecanju, ali i prvosvibanjskom druženju.

Ove godine okupilo se 30 natjecatelja koji su s pripremanjem čobanca krenuli u 11 sati na znak pucnja iz topa Povijesne postrojbe Gradske straže Požega

Pokrovitelj manifestacije je Grad Požega.

„Svojim umijećem kuhanja pomažete da današnji dan proslavimo na primjeren način. Danas se spominjemo dva događaja. Jedan je sjećanje na vojno-redarstvenu akciju „Bljesak“ kad je na današnji dan prije 27 godina započela akcija kojom je oslobođena Zapadna Slavonija od okupacije te se ovim putem zahvaljujem i svim braniteljima koju su s danas nama i sudjelovali su u akciji.

Drugi povod je Praznik rada, dan kad slavimo rad i sv. Josipa radnika, kad se okupljamo odajući poštovanje jednom od temeljnih prava i obveza čovjeka, a to je rad.“, izjavio je gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić.

Zaželio je svima dobar provod, sreću natjecateljima i da pobijedi najbolji te otvorio današnje natjecanje.

Sponzor  Požeškog kotlića je Lovački savez Požeško-slavonske županije koji je pripremio besplatan čobanac za posjetitelje, dok je za dobru atmosferu i veselje zadužen tamburaški sastav „Zlatna dolina“.

U 14 sati proglašeni su i najbolji 11. izdanja Požeškog kotlića. Nagrade im je uručio zamjenik gradonačelnika Požege dr.sc. Borislav Miličević, a nagrađeni su: treće mjesto Vinko Topić iz Biškupaca, drugo mjesto Tomislav Hip iz Pleternice dok je pobjednik ovogodišnjeg natjecanja Vladimir Milković iz Pleternice.