Scena

Emitiranje Retrospektive Krunoslava Kiće Slabinca

11-09-2022 • 10:44
Rva
Danas će biti emitirane dvije emisije za Zlatne žice Slavonije - Retrospektiva za Kiću i Dalibor Petko show specijal.

Druga večer festivala Zlatne žice Slavonije bila je posvećena Retrospektivi Krunoslava Kiće Slabinca, bila je to večer koja je mnoge ostavila bez riječi i s puno emocija. Cijeli program snimile su kamere Hrvatske televizije te će snimka biti emitirana večeras u 21 sat.

“U sklopu najstarijeg hrvatskog tamburaškog festivala, Zlatnih žica Slavonije, na velikoj pozornici središnjeg gradskog trga u Požegi, 3. rujna 2022., održana je glazbena večer posvećena velikanu hrvatske glazbene scene Krunoslavu Kići Slabincu. Svojim pjesmama i glazbom i nezaboravnim nastupima postao je i ostao sinonim požeškog festivala. Inati se Slavonijo, Ako zora ne svane, Plavuše, Te tri slatke riječi, Zbog jedne divne crne žene do Slavonijo, ja sam tvoje dijete i Odlaska s mirisima jutra, samo su neki od naslova, a uživat ćemo u Kićinim pjesmama u izvedbama Jacquesa Houdeka, Ivane Kindl, Brune Oberan, Igora Delača, Ive Gamulina Đanija, Brune Čolaka. Vrsni vokalni solisti u nezaboravnim skladbama uz orkestar i maestra Alana Bjelinskog!” – stoji u opisu današnjeg televizijskog programa.

Također, na CMC TV u će danas od 15,00 sati biti Dalibor Petko show specijal – Zlatne žice Slavonije 2022. godine. Za one koji nisu u mogućnosti pogledati emisiju danas, repriza je u utorak od 20,00 sati.

Foto: Krume Ivanovski/Zlatne žice Slavonije