Društvo

Ekipa Šumsko voće osvojila 5. SOVA kviz

10-10-2022 • 13:29
Rva
Proteklog vikenda održano je 5. izdanje SOVA kviza koji je okupio oko 100 kvizaša iz cijele Hrvatske.

Proteklog vikenda održano je 5. izdanje SOVA kviza koji je okupio oko 100 kvizaša iz cijele Hrvatske. Kroz tri dana i nekoliko kvizova, 18 ekipa odmjerilo je svoje znanje u kategorijama sporta, umjetnosti, kulture, a održan je i kviz općeg znanja.

Tako je u petak sve započelo random kvizom, a organizatori iz Udruge Kvizoljupci Zlatne Doline svima su poželjeli dobrodošlicu u grad Požegu i predivan prostor Gradske knjižnice Požega gdje se sve odvijalo. U subotu su od jutarnjih sati započeli kvizom na tematiku umjetnosti, zatim pop kulture i općih 100, te je večer završila s kulturnih 50. Moramo napomenuti kako je naš Matko ovog vikenda bio voditelj kvizova.

U nedjelju dopodne održano je sportskih 50 i domaćih 50, te su proglašeni pobjednici ovogodišnjeg SOVA kviza – Spring Open Vallis Aurea, iako su organizatori naglasili da se ove godine iz puno razloga održava u jesenskom terminu.

Najbolji na 5. izdanju SOVA kviza bila je ekipa Šumsko voće iz Jastrebarskog, drugo mjesto osvojila je ekipa Kvizde iz Zadra, a treće mjesto pripalo je ekipi Prevare iz Osijeka.

Najbolje plasirana domaća ekipa zauzela je 5. mjesto, naziva Mučki provokatori. Udruga Kvizoljupci Zlatne Doline organizator je SOVA kviza koji su uz svoje volontere odradili veliki dio posla oko pripreme i provedbe ovako velikog kviza. Kviz je održan uz potporu Grada Požege kojima su se zahvalili, kao i Gradskoj knjižnici Požega na ustupljenom prostoru za održavanje istog.