Sport

Ekipa Osnovne škole Julija Kempfa osvojila drugo mjesto u mini nogometu na državnoj završnici

02-06-2022 • 07:16
Tena Protić
Mladi Požežani su osvajanjem drugog mjesta postali državni viceprvaci. 

Ekipa učenika 5. i 6. razreda požeške Osnovne škole Julija Kempfa otputovala je u Vinkovce na državnu završnicu Školskih sportskih društava u mini nogometu. Mladi Požežani su nastup na državnoj završnici izborili osvajanjem prvih mjesta na županijskom i regionalnom natjecanju, pa su osvajanjem drugog mjesta postali državni viceprvaci. 

Na stadionu HNK Cibalia su se za naslov državnog prvaka borila četiri regionalna pobjednika.

U polufinalu je ŠSD Sloga rezultatom 2:0 bili bolja od ŠSD Dubovac, Karlovac. Nakon što je prvi dio susreta završio 0:0, Kempfovci su poveli pogotkom Rafaela Bešlića, a pobjedu je potvrdio Ante Pavičić pogotkom za konačnih 2:0. U drugom polufinalu ekipa ŠSD Alojzije Stepinac, Zagreb je nakon penala ukupnim rezultatom 5:3 bila bolja od ŠSD Kozjak, Solin. 

U finalu su Požežani poraženi rezultatom 3:1 od ekipe iz Zagreba.

Na poluvremenu rezultat je bio 2:1. Zagrepčani su poveli 2:0, a na 2:1 je smanjio Ante Pavičić. U susretu za 3. mjesto Solin je rezultatom 1:0 bio bolji od Karlovca. Medalje i pehare najboljim ekipama uručio je regionalni instuktor HNS-a Marin Smoje.  

Za ŠSD Sloga Požega su drugo mjesto na državnoj završnici Hrvatskog školskog sportskog saveza osvojili Josip Rožić, Ivan Barić, Nikola Balog, Rafael Bešlić, Patrik Čakalić, Josip Gašparović, Ante Pavičić, Luka Cekinović, Dean Vidić, David Vidović, Marko Pisker i Matej Pavić. Do ovog odličnog rezultata s klupe ih je vodio profesor Alen Ivanović.

Tako su učenici Osnovne škole Julija Kempfa na najbolji mogući način proslavili Dan svoje škole, a koji se obilježava upravo 1. lipnja. 

sport-pozega.hr