Kultura

Ekipa Gradskog kazališta Požega nastupala za Šibenčane

24-06-2022 • 10:23
Rva
Na ovogodišnjem 62. Međunarodnom dječjem festivalu nastupilo je i Gradsko kazalište Požega s predstavom za djecu i mlade "Carevo novo ruho".

Na ovogodišnjem 62. Međunarodnom dječjem festivalu koji je održan 20. lipnja na otvorenoj pozornici ispred stare šibenske vijećnice, nastupilo je i Gradsko kazalište Požega s predstavom za djecu i mlade “Carevo novo ruho”.

Iznimna čast i zadovoljstvo bilo je izvesti predstavu pred nešto više od 700 gledatelja poručili su iz Gradskog kazališta Požega

​Nesumnjivu posebnost hrvatske kulture i svojevrsni zaštitni znak Šibenika već više od pedeset godina predstavlja Međunarodni dječji festival, u svijetu jedinstvena i afirmirana hrvatska kulturna manifestacija.

Festival je prvi put održan 1958. godine, kao realizacija inicijative i angažmana nekolicine zaljubljenika u umjetnost za djecu, ali se ubrzo prometnuo u veliki i složeni festivalski mehanizam od međunarodnog značaja.

“Cijeli tim koji je stigao iz Požege u Šibenik: Renato, Goran, Anabela, Matko, Ružica i moja malenkost nisu krili uzbuđenje i zadovoljstvo. Izvedba je bila odlična, a Matko je u ulozi Cara pobrao ovacije publike. Ovo je zasigurno još jedna potvrda kako je predstava “Carevo novo ruho” režijski i glumački kvalitetna te će zasigurno ostati zapamćena kao jedna od ‘onih’ predstava.” – rekla je ravnateljica Valentina Neferović.