Društvo

Edukacijom do manje ozljeda od pirotehnike

16-12-2022 • 09:53
Rva
Na edukaciji je sudjelovalo 150 učenika kojima su podijeljeni promidžbeni letci vezani za uporabu pirotehnike i prevenciju ozljeđivanja.

Ministarstvo unutarnjih poslova i ove godine provodi operativnu akciju „Mir i dobro“ koja je započela 12. prosinca 2022. i trajat će do 8. siječnja 2023. U četvrtak 15. prosinca 2022. u prostorijama Katoličke gimnazije u Požegi, Policijska uprava požeško-slavonska u suradnji s Općom županijskom bolnicom Požega i Medicinskim fakultetom iz Osijeka provela je edukaciju učenika sedmih i osmih razreda osnovne škole te prvih i drugih razreda Katoličke gimnazije pod nazivom „Pirotehnička sredstva i opasnost od istih“.

Prisutni su kroz predavanje upoznati s uvjetima za nabavu, držanje i uporabu pirotehničkih sredstava iz Zakona o eksplozivnim tvarima.

Predavanje su održali dječji kirurg i pročelnik Katedre za kirurgiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera doc. dr. sc. Dalibor Divković i policijski službenik za nadzor i planiranje za prevenciju Goran Matijević.

Također su učenici  upoznati i s opasnostima koje prijete od pirotehničkih i rasprskavajućih sredstava, a posebice pri nestručnom rukovanju te s najčešćim ozljedama koje nastaju pri rukovanju pirotehničkim sredstvima, kao i kako pružiti pomoć u slučaju ozljeđivanja.

Na edukaciji je sudjelovalo 150 učenika kojima su podijeljeni promidžbeni letci vezani za uporabu pirotehnike i prevenciju ozljeđivanja.

FOTO: PU požeško-slavonska