Društvo

Dvodnevna ekskurzija učenika drugih razreda Gimnazije Požega

28-06-2022 • 09:02
Rva
Nakon dvije školske godine bez izleta, učenici drugih razreda Gimnazije Požega dočekali su zasluženi odmor na Jadranu.

Nakon dvije školske godine bez izleta, učenici drugih razreda Gimnazije Požega dočekali su zasluženi odmor na Jadranu. Uz vodstvo razrednika D. Silukovića i D. Kovačevića, razrednica A. Rajner i M. Jurić te voditeljice Elizabete i Žane, posjetili su jednu od najpoželjnijih turističkih destinacija – srednju Dalmaciju.

Prvog su dana svoje ekskurzije obišli su Krešimirov grad – Šibenik.

U Šibeniku su posjetili katedralu sv. Jakova, prošetali trgom i Perivojem Roberta Visianija.

“Nakon kulturnog uzdizanja došlo je vrijeme za zabavu prožetu adrenalinom. Naravno, riječ je o tematsko-zabavnom parku, Funparku Biograd. Nakon uživanja u atrakcijama Parka učenici su uputili prema hotelu gdje su, nakon večere, prošetali i samim Biogradom.” – dodaju iz Gimnazije Požega.

Sljedećeg i zadnjeg dana svoje ekskurzije, posjetili su grad Zadar.

Uz stručno vodstvo lokalnog vodiča otkrili su da Zadar ima čak četiri svetca zaštitnika te su prošetali Kalelargom do znamenitosti posvećenih svakome od njih.

“Nakon Zadra slijedio je put kući. Naravno, to nije bilo sve. U Smiljanu, rodnome mjestu Nikole Tesle, posjetili su memorijalni centar posvećen njemu. Ondje su razgledavali različita Teslina otkrića, prošetali njegovom rodnom kućom i razgledali pravoslavnu crkvu kraj koje je odrastao. Sljedeća destinacija učenika i profesora bila je naša Gimnazija, gdje je izlet i završio. Vjerujem da smo se svi vratili kući puni dojmova i u iščekivanju naše sljedeće zajedničke avanture koja će se, nadamo se, ostvariti već sljedeće školske godine.” – poručuju iz Gimnazije Požega.