Sport

Dvije utrke Otvorenog prvenstva Hrvatske u motocrossu ovog vikenda!

10-06-2022 • 11:23
Tena Protić
Sve ljubitelje adrenalina na dva kotača očekuje prava poslastica, vlasnik imanja i organizator utrke Leo Pandžić rekao je više o utrci tijekom gostovanja kod Matka.

Ove subote na imanju Zlatni Lug po drugi put će se voziti utrka Cross Country, a po prvi puta Super enduro natjecanje. Sve ljubitelje adrenalina na dva kotača očekuje prava poslastica, vlasnik imanja i jedan od organizatora Leo Pandžić, rekao je više o utrci tijekom gostovanja kod Matka na Radiju Vallis Aurea.

Organizatori utrke Zlatni Lug Racing Team i Moto klub Požega Promet najavljuju velika imena domaće moto scene.

Natjecat će se više od 80 vozača u klasama Gold i Silver te u klasama Bronze, Veteran i Amater, a da ova utrka već sada ima velik značaj pokazuje i činjenica da će stazu Zlatni Lug testirati i neki od najtrofejnijih hrvatskih vozača – Matej Jaroš, Leo Pandžić, Nenad Šipek, Tihomir Kotarski, Patrik Ujčić, Antonio Cvitković i brojni drugi.

Kako ste zadovoljni s učinjenim kada je Off-Road Park bio gotov, ima li već posjetitelja?

„Radimo stalno, puno smo ulagali, najviše truda i rada je došlo od nas i naših prijatelja koji nam pomažu. Potrebna je dobra mehanizacija da bi sve to dobro odradili. Zadovoljni jesmo, svaki vikend, čak i tijekom tjedna, stalno dolaze razni vozači – domaći i sa strane, koji zovu i pitaju za stazu. Držimo do toga da stazu držimo urednom, da ju zalijevamo po potrebi ako je vani suho, da je uvijek spremna za vožnju.“

„Unazad nekakva dva mjeseca je zgotovljen dobar dio na kojemu se moglo voziti. Konstantno smo radili tako da je sad i motocross dio spreman, a radimo još jedno proširenje koje će biti uskoro. Radi se o cross country krugu koji je 7,8 kilometara, motocross je 2 kilometra i sada za ovu utrku je gotova staza Super enduro. Znači to je staza manja, od nekakvih 500 metara.“ – rekao je Leo Pandžić.

Naime, staza kombinira vožnju kroz šumu i po livadi pri čemu je teren djelomice ravan, djelomice strm, a cijelom dužinom staze postavljene su prepreke poput guma, drvenih trupaca te zemlje koje vozači moraju preskočiti odnosno pronaći način kako savladati prepreku.

Leo je također spomenuo dodatne sadržaje osim Off-Road Parka.

„Svi ostali drugi sadržaji se rade, tu je u sklopu same staze ljudima dostupan restoran i smještaj. Radimo na nekakvom proširenju također u kampu, da se ljudi mogu smjestiti i gore. U ovim ljetnim mjesecima posjetitelji imaju na raspolaganju bazen u sklopu restorana. Sve što radimo je u nekakvom finalu ili većinom gotovo.“ – dodao je Leo.

Glavni razlog ovog razgovora je ipak utrka koja se održava ovaj vikend u sklopu imanja Zlatni lug. Delegat utrke je Tomislav Marić – Mafa, inače Požežanin, koji je organizator najpoznatije Extreme enduro utrke u Hrvatskoj i u regiji – Extreme enduro Lika.

„Cijela moja ekipa, od braće i kolega koji su s nama u suradnji, svi smo uključeni u organizaciju. Jučer su nam stigle ekipe iz Zadra, Tomislav Marić i njegovi dečki koji organiziraju najveći event u Hrvatskoj – Enduro ligu. To je stvarno ekipa koja zna što radi, ove godine je bilo preko 400 natjecatelja, na njihovoj utrci. Došli su nas podržati i u suradnji s njima to radimo, također tu je Moto klub Promet kao organizator ispred nas, Zlatni lug racing team – moja obitelj kompletna je u to uključena.“ – objasnio je Leo.

Prva utrka će krenuti od 11 sati, svakih otprilike sat vremena je početak iduće utrke. Svaka klasa vozi dvije utrke, s tim da će klasa gold i silver voziti jednu utrku, a bronze, veteran i ostali će voziti dvije.

„Tako da ćemo imati četiri Cross country utrke, imat ćemo i četiri utrke Super Endura koji ide nakon, od 17 sati pa nadalje. U ovom momentu imamo preko 70 vozača, ali dosta vozača se prijavljuje i na sam dan utrke. Prijave su otvorene i u subotu ujutro od 8 do 10,30 sati.“ – dodao je Leo.

Posjetiteljima je osim uživanja u utrci zajamčena i dobra zabava tijekom cijeloga dana uz DJ-a Pavku. Od 18 sati nastupaju Tamburaški sastav Merak te poznati pjevač Esad Merulić.

Dođite sutra uživati u utrkama na novoj stazi uz odličnu ponudu hrane i pića u sklopu Zlatnog Luga, a ulaznica je prihvatljivih 10 kuna.

Cijeli razgovor poslušajte na našem Mixcloud-u.