Crna kronika

Dovršena kriminalistička istraživanja za sedam stanovnika Požege

04-05-2022 • 10:54
Rva
Za sedam hrvatskih državljana s područja Požege se sumnjiči da su počinili više kaznenih djela krađa, teška krađa i prikrivanje.

Policijski službenici PU požeško-slavonske su dovršili kriminalističko istraživanje nad ukupno sedam hrvatskih državljana s područja Požege, jedan starosti 16 godina, trojicom starosti 18 godina i dvojicom starosti 22 godine te 41-godišnjakom koje se sumnjiči da su počinili više kaznenih djela krađa, teška krađa i prikrivanje.

Kriminalističko istraživanje danas su prezentirali voditelj Službe kriminalističke policije PU požeško-slavonske Tihomir Srnović i glasnogovnornica Nikolina Janković.

Naime, 18-godišnjak je dana 14. studenoga 2021. tijekom dana u Požegi u Ulici Hrvatskih branitelja provalio  u obiteljsku kuću i otuđio igraću konzolu u vlasništvu 45-godišnjakinje. Nadalje, isti 18-godišnjak je sa još jednim 18-godišnjakom  u razdoblju 17./18. prosinca 2021. u Požegi u Ulici Arslanovci, provalio u trgovinu u vlasništvu 42-godišnjaka te su otuđili više trimera i motornih pila.

Također je utvrđeno da su 16-godišnjak i dvojica 18-godišnjaka dana 10. ožujka 2022. iza dva sata u Požegi u Ulici svetoga Roka provalili u trgovinu u vlasništvu 38-godišnjaka i otuđili raznu informatičku opremu.

Zatim je daljnjim kriminalističkim istraživanjem da su njih trojica u  razdoblju od 1. do 3. travnja 2022. u Požegi u Ulici Fratrovica, ispred obiteljske kuće, otuđili osobni automobil marke „Lancia“, požeških registarskih oznaka u vlasništvu 74-godišnjakinje, zatim su 5. travnja 2022. u večernjim satima u mjestu Seoci otuđili osobni automobil marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka u vlasništvu 36-godišnjaka, dok su u srijedu 6. travnja 2022. u večernjim satima u mjestu Novo Selo u Ulici Hrvatskih dragovoljaca, u dvorištu obiteljske kuće, otuđili osobni automobil marke „Alfa“, požeških registarskih oznaka u vlasništvu 42-godišnjakinje.

Nadalje je utvrđeno da su dvojica 22-godišnjaka i 41-godišnjak s područja Požege počinili pet kaznenih djela „Prikrivanje“ na način da su kupovali otuđenu robu iz prethodno navedenih kaznenih djela iako su znali da je otuđena, a sve radi daljnje preprodaje.

Vezano za navedeno slijedi posebno izvješće kao dopuna kaznenih prijava.

Za napomenuti je da je daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je 46-godišnjak s područja Požege neovlašteno posjedovao pištolj koji je bio dostupan 18-godišnjaku, a koji ga je dao drugom 18-godišnjaku na korištenje i kod kojeg je pronađen prilikom kriminalističkog istraživanja. Vezano za navedeno protiv dvojice 18-godišnjaka i 46-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.