Društvo

Dođite na Dan otvorenih vrata policije

26-09-2022 • 13:27
Rva
Napomena: Zbog lošeg vremena, događanje je prebačeno u Sportsku dvoranu Tomislav Pirc u Požegi.

Grad Požega i Policijska uprava požeško-slavonska će sutra na prostoru Rekreacijskog centra u Požegi održati nekoliko aktivnosti preventivnog sadržaja. Pozivaju sve sugrađane da posjete Sajam mogućnosti, sportsku aktivnost “Budi navijač, ne razbijač” te Dan otvorenih vrata povodom nadolazećeg Dana policije.

Svečano otvorenje je u 9 sati, a aktivnosti započinju sportskim sadržajem…

“Budi navijač, ne razbijač” ima za cilj povećanje sigurnosti sudionika i gledatelja na sportskim natjecanjima. Sprječavanje vrijeđanja na rasnoj, nacionalnoj, vjerskoj i drugoj osnovi te sprječavanje svih oblika nereda i nasilja vezanih u sport.

Sutra će se na nogometnom igralištu Rekreacijskog centra održati malonogometni turnir u kojem će sudjelovati djelatnici Požeško-slavonske županije, Grada Požege, Policijske uprave požeško-slavonske, novinari te četiri ekipe osnovnih škola s područja grada. Svaka škola će imati po dvije navijačke skupine koje će izraditi navijačke transparente. Cilj ove aktivnosti je probuditi svijest i ukazati navijačima da se na sportska događanja dođu zabaviti, miroljubivo navijati bez vrijeđanja i omalovažavanja te nasilja.

Sajam mogućnosti…

Druga komponenta ovog preventivnog programa pod nazivom “Zajedno više možemo” koji je program primarne prevencije zlouporabe opojnih droga i drugih sredstava ovisnosti. Vandalizma, vršnjačkog nasilja i drugih oblika rizičnog ponašanja, a namijenjen je učenicima osnovnih škola i njihovim roditeljima. Tako će u utorak učenici osnovnih škola u pratnji svojih učitelja i kontakt policajaca imati mogućnost obići štandove gdje će im različite kulturno-umjetničke, sportske i druge udruge predstaviti svoje sadržaje. Sve kako bi oni mogli odabrati određenu aktivnosti kojom se baviti u slobodno vrijeme.

Dan otvorenih vrata policije…

Policijska uprava požeško-slavonska također u sklopu ove dvije preventivne aktivnosti ,a povodom nadolazećeg Dana policije, planira održati Dan otvorenih vrata policije. Policijski službenici će prezentirati opremu – uređaj za snimanje brzine, uređaje za mjerenje koncentracije alkohola, uređaj za utvrđivanje prisutnosti droge u organizmu, vozilo za očevide, presretač i motocikl. Policijski službenici ureda načelnika će prezentirati nacionalne programe koje provode, a policijski službenici kriminalističke policije prezentirat će testere za droge te uzroke raznih vrsta droga, kao i opremu te kriminalističke tehnike. Policijski službenici protueksplozivne zaštite prezentirat će svoju opremu i rad, dok će interventna jedinica policije prezentirati opremu i naoružanje koje koriste te demonstrirati borilačke vještine – primjenu palice, oružja i taktike postupanja, kao i primjenu policijskih ovlasti.