Društvo

Dobitnica natječaja “Vozačka dozvola”

19-05-2022 • 18:41
Tena Protić
Pobjednica nagradnog natječaja osvojila je sufinanciranje troškova osposobljavanja za vozačku dozvolu B kategorije.

Savjet mladih Požeško-slavonske županije, u Velikoj županijskoj vijećnici, održao je izvlačenje dobitnika nagradnog natječaja „Vozačka dozvola“ koji je bio namijenjen učenicima srednjih škola na području Požeško-slavonske županije, a koji su se na temelju izvrsnosti istaknuli u svojim školama.

Predsjednica Savjeta mladih Požeško-slavonske županije Lara Mandić pozdravila je nazočne te se uvodno obratila prisutnima

„Izuzetno mi je drago kako je nagradni natječaj „Vozačka dozvola“ dobro prihvaćen prvenstveno među srednjim školama i učenicima, a zatim i u široj javnosti. Kao Savjet mladih želimo poticati izvrsnost, tu istu izvrsnost nagraditi te motivirati i ostale.

Ovo je prvi put da Savjet mladih Požeško-slavonske županije na našem području, a i šire, organizira ovakav natječaj i nadam se da će postati praksa i narednih godina. “Zahvaljujem se svim mojim kolegama iz Savjeta koji su doprinijeli organizaciji ove aktivnosti. Ovom prilikom htjela bi se zahvaliti i našoj županici, gospođi Antoniji Jozić, što podupire sve naše aktivnosti, što nam je uvijek dostupna za sva pitanja i što nam u konačnici pomaže kako bi došli do odgovora na ta pitanja.“ – rekla je Lara Mandić.

Županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić čestitala je Savjetu mladih na prijedlogu i organizaciji ove aktivnosti kojom potiču izvrsnost naših mladih.

„Moja želja je da naš Savjet mladih svojim prijedlozima i aktivnostima bude glas mladih u našoj županiji. Oni na tome intenzivno rade, složili su dobar program za cijelu ovu godinu te im se ovim putem želim zahvaliti i pohvaliti njihov rad. Vama učenicima, čestitam na kandidaturama, a vama ravnateljima i predstavnicima škola, zahvaljujem na dodatnom trudu i angažmanu jer ste među brojnim učenicima koji zaslužuju biti na tom prvom mjestu odabrali jednoga, odnosno jednu, koji su danas ovdje sa nama.“ – istaknula je županica Jozić.

Nakon pozdravnih govora uslijedilo je predstavljanje škola odnosno njihovih kandidata, a po završetku predstavljana održan je glavni dio dodjele nagrade – izvlačenje dobitnika.

Dobitnik je izabran izvlačenjem zatvorenih koverti iz „bubnja“, a predsjednica Savjeta mladih PSŽ Lara Mandić, izvukla je kandidatkinju Glazbene škole Požega, učenicu Janu Mustapić.

Pobjednica nagradnog natječaja osvojila je sufinanciranje troškova osposobljavanja za vozačku dozvolu B kategorije u iznosu do 7000,00 kuna koje se odnosi na troškove osposobljavanja do prvog izlaska na ispit.

pszupanija.hr