Društvo

Dječji vrtić Požega slavi 73. rođendan!

07-11-2022 • 14:49
Rva
Dječji vrtić Požega slavi 73. rođendan!

Organizirana briga o djeci predškolske dobi započinje u Požegi 7. studenoga 1949. godine, kada se otvara Dječje obdanište sa upisanih 20-ak djece. 1. svibnja 1971. godine u sadašnjoj Vukovarskoj ulici otvoren je novoizgrađeni objekt – Dječji vrtić Pod gradom, a 1. rujna 1972. započinju s radom Dječje jaslice Pod gradom koje su smještene u adaptiranoj obiteljskoj kući.

U svibnju 1979. godine započinje gradnja novog objekta u sadašnjoj ulici Kralja Krešimira. Ovaj objekt otvoren je 1981. godine i nosi naziv Dječji vrtić i jaslice Cvjetna livada. 9. siječnja 1992. godine ustanova dobiva današnji naziv -Dječji vrtići Požega.

“Neka je sretno i dalje, a rado se sjećamo svih koji su kroz ove godine bili dio naše vrtićke zajednice… Onih koji su odgojili mnogo generacija, onih koji uživaju zaslužene mirovine i onih koji nisu više s nama. Sretan nam rođendan gdje god se nalazili!” – poručili su iz Dječjeg vrtića Požega, te su podijelili čestitke koje su kreativni vrtićarci napravili povodom rođendana.

Foto: Dječji vrtić Požega FB