Scena

Dino Jelusić o novom singlu i iskustvu na Aurea festu

04-02-2022 • 07:57
Tena Protić
Razgovarali smo s Dinom Jelusićem, rođenim Požežanin, uspješnim pjevačem i najnovijim članom grupe WhiteSnake.

Naša Nina razgovarala je s Dinom Jelusićem, rođenim Požežanin, uspješnim pjevačem i najnovijim članom grupe WhiteSnake. Dino je prije par dana predstavio svoj novi singl “Ti to dobro znaš” s novog albuma.

Novi singl je vani, možete ga poslušati na njegovom YouTube kanalu. Dino se također osvrnuo na proteklu godinu u svojoj karijeri.

“Protekla godina je bila zanimljiva, proletjela je i svašta se događalo. Dogodio se WhiteSnake, dogodile su se razne suradnje. Pjesma Healer i turneja Trans-Siberian Orchestra. Započeli smo ovu godinu malo teže, vratio sam se s turneje i dobio koronu, pa sam 10 dana ležao. Sad se lagano vraćam ali osjećam da nisam fizički još na 100% svoj.”

Kakvi su dojmovi nakon turneje?

“Bilo je dosta teško zbog svih tih protokola. Nismo bili u mogućnosti izlaziti i družiti se. S maskama smo hodali, bili zatvoreni u hotelu i odrađivali koncerte. Ali lijepo je bilo biti na pozornici.”

Dino je zadnji put nastupio u Požegi za Aurea Fest i to Jazz večer festivala 2021. godine. Nastupio je zajedno s Brunom Oberan i Big Bandom Požega.

“Savršeno je bilo, uvijek je lijepo raditi sa Zvekijem i Big Bandom. Savršen tjedan u Požegi!”

Dino je s Big Bandom Požega nastupio i 2020. godine, a izvedbu pjesme “You can leave your hat on” i vrhunske vokale možete čuti na YouTube kanalu Big Banda .

Tvoja suradnja sa WhiteSnakeom bila ogromna vijest i vrlo važna. Kako je došlo do vaše suradnje?

“Javio mi se Joel Hoekstra koji je sa mnom svirao Trans-Siberian Orchestra i rekao da su on i David gledali neke moje spotove. Da se Davidu svidjelo i da bi mi volio ponuditi mjesto u WhiteSnakeu. Drugi dan me nazvao, malo smo popričali i naravno prihvatio sam poziv.”

“Kao klinac naravno sanjaš da budeš u velikim bendovima. Kad sam odrastao nisam baš sanjao da budem u tolikom bendu, već sam ja htio stvoriti veliki bend. Ovo je oproštajna turneja i čast mi je što me moj idol zvao da budem dio njegovog zadnjeg vlaka.”

Što te najviše tjera da ideš naprijed i da ostvariš ono što ti je cilj?

“Čista ljubav prema glazbi, bez ičega drugog, samo ljubav prema tome. Od malena ulažem u sebe i u muziku. Naravno ako ne guraš naprijed, nazaduješ.”

Koja ekipa je radila na novom singlu i spotu kojeg smo imali prilike premijerno pogledati prije par dana?

“Radila je ekipa koja je radila na pjesmi Hero također, to su moji gitaristi Ivan Keller i Luka Brodorić, Mario Lepoglavac. Spot je radila ekipa Studio Bros iz Slavonskog Broda. Ovo je bila prva suradnja s Aquarius Recordsom i jako mi je drago da smo uspjeli.”

U spotu je priča o Vanesi Tot. Vanesa je mlada sportašica iz Slavonskog Broda koja je, u kanuu jednokleku, osvojila preko 200 medalja, od čega više od 150 zlatnih. Donedavno je bila jedina kanuistica u Hrvatskoj, a za našu državu osvojila je prvu medalju na Europskim prvenstvima nakon 26 godina. Vanesa je pobijedila na svjetskim kvalifikacijama u Rusiji i izborila nastup na OI u Tokyu.

Spot pogledajte u nastavku.