Kultura

Deset plemenitih godina Kanižlićevaca koji skrbe o djeci u Liberiji

13-05-2022 • 11:21
Rva
U okviru projekta danas prikupljaju donacije za školsku kuhinju u Liberiji u kojoj se školuje 189 djece, a kojoj je Kanižlićeva škola postala ponosni stalni donator

Desetu godinu zaredom Osnovna škola Antuna Kanižlića provodi akciju „Gladnoj djeci za školski obrok“ u suradnji s Udrugom Marijini obroci Hrvatska organizirajući Humanitarni sajam rabljenih stvari. Mary’s meals trenutno hrane više od 2 milijuna siromašne djece u svijetu. Da bi jedno dijete polazilo školu i primilo Marijin obrok, potrebne su 132 kune godišnje. U okviru projekta danas prikupljaju donacije za školsku kuhinju u Liberiji u kojoj se školuje 189 djece, a kojoj je Kanižlićeva škola postala ponosni stalni donator. 

U sajam se virtualno uživo iz Škotske uključio i osnivač Marijinih obroka Magnus Macfarlaine-Barrow, dok su u programu otvorenja sajma nastupili Glazbena škola Požega, Plesni studio Marine Mihelčić, Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar, Scenski studio Artina te učenici druge dvije gradske škole – Dobriša Cesarić i Julija Kempfa.

U okviru sajma održavaju se i brojne likovne i kreativne radionice, a posjetiteljima su ponuđene razne delicije i rukotvorine, od kojih prihod ide za školsku kuhinju u Liberiji. Nakon uvodnog obraćanja Renate Planinić, članice odbora Marijinih obroka Hrvatska i Valentine Čurčić, voditeljice projekta u Kanižlićevoj školi, sajam je otvorio zamjenik gradonačelnika Požege dr.sc. Borislav Miličević.