Sport

Derbi u Čaglinu, Rajsavac slavio protiv Graševine, Dobrovac poražen

03-10-2022 • 07:19
Rva
Odigrane su utakmice šestog kola 1. Županijske nogometne lige Požeško-slavonske.

U subotu je odigrana prva utakmica šestog kola 1. Županijske nogometne lige Požeško-slavonske gdje je Kuzmica s 2:1 bila bolja od Graničara, a u nedjelju je odigrano i preostalih šest utakmica među kojima i veliki derbi u Čaglinu gdje su se sastali do sada maksimalni Omladinac i Croatia – prenosi Sportalo.hr.

SLAVEN – MLADOST 3:0

Jako dobra nogometna predstava u Gradcu, dvije momčadi željne igre i nadigravanja odradile su vrlo dopadljivih 90 minuta u kojima su domaći ipak pokazali da su nešto bolja ekipa te su uz dva pogotka Darija Starčevića i jednim, ali fantastičnim, Matea Pavlovića došli do treće domaće pobjede uz impresivnu 17:0 gol-razliku. Rijetko viđeno korektna utakmica s obje strane, tek nekoliko prekršaja, bez ikakve grubosti i onda pred sami kraj nažalost i jedna teža povreda. U duelu rame o rame stradao je u ovoj utakmici ponajbolji u domaćim redovima Antun Soldo – prenosi Sportalo.hr.

SLOGA – CROATIA DO 2:2

Golovima i prilikama bogata utakmica u trenkovačkom parku i podjela bodova na kraju kojom vjerojatno nitko nije zadovoljan. Na odmor je Sloga otišla s prednosti koju joj je donio Nikola Jogun, trebalo je samo sačuvati svoju mrežu za tri boda. U nastavku Croatia golovima Marka Giacomettija dolazi do preokreta, trebalo je samo sačuvati svoju mrežu za vrijedna tri gostujuća boda, ali ništa od toga, morali su se i gosti pomiriti sa samo jednim bodom jer je Matej Protić u samoj završnici s bijele točke osigurao prvi bod sezone za Slogu – prenosi Sportalo.hr.

NK PARASAN – BSK BUK 1:3

Nekako se iz kola u kolo ponavlja da je Parasan sat vremena u igri i protiv najjačih ekipa lige, a onda na kraju ipak mora potpisivati kapitulaciju. Bilo je tako i u dvoboju protiv BSK-a. Ivan Buturac je već u petoj minuti donio prednost Žutoj podmornici, no nije radost Dedera dugo trajala, samo dvije minute nakon toga stvari je na početak vratio Nikola Franikić. Svi prisutni mogli bi se složiti da su Parasani ipak zadali neke probleme ekipi koja se bori za naslov, što sigurno nisu očekivali dolaskom u Golobrdce. Nakon nekoliko lopti od strane domaćina koje nikako da uđu u vratnicu, u 60. minuti gostima prednost donosi Josip Jakovljević, da bi isti igrač u posljednjim minutama svojim drugim golom potvrdio slavlje Bučana.

OMLADINAC – CROATIA M 0:1

Kakva utakmica u Čeglinu! Tri promašena kaznena udarca, dva domaćina, jedan gosta, po jedno isključenje na svakoj strani, i jedan pogodak, Matej Poljaković bio je snalažljiv i brz i bilo je to dovoljno Mihaljevčanima da osvoje tri velika boda i ostanu usamljeni na vrhu s maksimalnim učinkom! Krenulo je isključenjem za domaće, nakon samo deset minuta igre zbog udaranja laktom isključen je Igor Bošnjak, no mogao je Omladinac sredinom prvog dijela do prednosti, sudac Adžijević pokazao je na kreč, a Kristijan Lovrić loptu šalje preko grede. U sedmoj minuti nastavka, “kreč” i za goste, prvi udarac sjajni vratar Omladinca Ivan Vidmar brani, no na odbijenoj je najbrži Matej Poljaković i tu Vidmar više nije imao nikakve šanse, Croatia je u vodstvu. Nema kraja uzbuđenjima, imala je Croatia vodstvo i igrača više, no 12 minuta nakon gola eto poravnanja, ne u golovima nego broju igrača, drugi žuti i ranije tuširanje zaradio je Krunoslav Kahanek. I nije to sve, nedugo potom imala je domaća momčad i drugu šansu s bijele točke, no ovaj put nije Lovrić nego Alen Jelčić, nije ni preko nego pored gola i odoše bodovi na Grabovac – prenosi Sportalo.hr.

DOBROVAC – KAPTOL 0:3

Pavelić boysi gaze dalje i nastavljaju s odličnim partijama i rezultatima, dok se Dobrovac nalazi u krizi, nije to trenutno na razini koja se od njega očekivala. Jako dobro je Mile Pavelić posložio svoju momčad, nekoliko iskusnih igrača i nekoliko talentiranih mladića, dosta trke i borbe i eto rezultata. U Dobrovcu je povukao ovaj stariji dio, u prvom dijelu su strijelci bili Branko Sadilek i Pavle Pranjić, a točku na i nove pobjede Kaptola stavio je sam Mile pogodivši za sigurnih 3:0 – prenosi Sportalo.hr.

GRAŠEVINA – DINAMO 1:2

Graševina je sad već u ozbiljnoj krizi, daleko su od onoga što su pokazivali prošlog proljeća i onoga što se od njih očekivalo. Dva uzastopna domaća poraza u Vetovu nitko nije očekivao, u oba su susreta prvi došli do prednosti i na kraju doživjeli poraz. Dinamo je pak potpuno drugačija priča, uz Omladinac su najugodnije iznenađenje, iako svi koji poznaju rad Zlatka Botičkog vjerojatno i nisu tako iznenađeni. U samom otvaranju prednost Graševini donosi predsjednik Deni Pavić, a za razliku od prošlog kola ovaj put su je Vinari sačuvali sve do polovine drugog poluvremena kada s bijele točke Ivan Triska poravnava, da bi petnaest minuta prije kraja totalni preokret potpisao Zvonimir Metić – prenosi Sportalo.hr.