Sport

Darko Zovko se plasirao na završnicu pojedinačnog Državnog prvenstva u kuglanju

07-12-2022 • 07:43
Rva
Darko Zovko se plasirao na završnicu pojedinačnog Državnog prvenstva u kuglanju!

Proteklog vikenda u Zaprešiću su odigrane kvalifikacije Pojedinačnog prvenstva Republike Hrvatske za seniorke i seniore u kuglanju. Nastupile su 32 kuglačice i 32 kuglača koji su plasman na ovo natjecanje ostvarili kroz Prvenstva Regija.

Natjecanje se odvijalo u dva nastupa. Naš grad i županiju po prvi puta predstavljala je Nikolina Šimunović (KK Zlatni lug Požega) u ženskoj konkurenciji koja je u dva solidna nastupa osvojila 26. mjesto s ukupno 1093 srušena čunja (554+539). Vrlo dobar rezultat s obzirom da su joj konkurencija bile igračice iz 1. i 2. lige. Nije njen rezultat prošao nezapažen, puno se njih interesiralo gdje to Nina igra da tako dobro kugla, a šuška se da bi mogla dobiti i neke ponude. 

U muškoj konkurenciji, požeško kuglanje zastupali su Darko Zovko i Tomislav Čakalić, članovi KK Nove nade Požega. Tomislav se prvi dan nije baš snašao (560 čunjeva), ali je zato u drugom nastupu popravio svoj rezultat s 593 čunja i ukupnih 1153 zauzeo 28. mjesto.

U posljednjoj satnici prvog dana natjecanja nastupio je Darko Zovko, iako su gledatelji mogli uživati u njegovoj igri, on sam nije bio zadovoljan jer je 648 srušenih čunjeva bilo dovoljno za 4. rezultat prvog nastupa i samo 10 čunjeva minusa za vodećim. Nije Darko bio zadovoljan, drugi dan je zagrizao malo jače i uspio srušiti 654 čunja uz dosta nesreće.

Nekoliko rasparenih otvora, nekoliko puta čunj koji je trebao pasti nije pao, nekoliko osmica kada su svi već vidjeli devetku, a da ga je sreća malo pomazila bilo bi to daleko više. I u takvoj igri Darko je imao najbolje čišćenje u dva nastupa, čak 503 što nitko od ostalih igrača nije ostvario. Ali i ovako je Zovko s ukupnih 1302 srušena čunja zauzeo visoko 2. mjesto i dostojno predstavio svoj klub Nove nade, grad Požegu i Požeško – slavonsku županiju plasiravši se u završnicu Državnog prvenstva koja će se 17. i 18. prosinca 2022. održati također u Zaprešiću, kada će se u konkurenciji 16 najboljih kuglača u državi boriti za što bolji plasman.

Našu županiju je još predstavljao i Robert De Zan iz KK Pakrac-Papuk iz Pakraca koji je odradio dva solidna nastupa (577+610) i s ukupnih 1187 čunjeva zauzeo 19. mjesto.

sport-pozega.hr