Društvo

Dani kruha u Pleternici “Najmlađi moraju znati važnost i porijeklo izobilja na stolu”

18-10-2022 • 10:43
Rva
Dani kruha Dječjem vrtiću Tratinčica u Pleternici “Najmlađi moraju znati važnost i porijeklo izobilja na stolu”

Dječji vrtić Tratinčica i ove je godine obilježio Dane kruha, ali ne samo u vrtiću, nego i kroz pripreme u vlastitim domovima. Sudeći po izrazima lica kako odgajateljica tako i djece, bio je to zanimljiv vikend. Osmijeh je ozario i Nikolinu Hačku, ravnateljicu dječjeg vrtića kao i Mariju Šarić, pleterničku gradonačelnicu koje su složne u izjavi kako ovakvi događaji uvijek ozare srce i ispune dušu.

“Ovo je zapravo prezentacija radova koji su rezultat aktivnog vikenda djece i roditelja. Zahvaljujem svim roditeljima koji su zajedno sa svojom djecom pekli ove prekrasne proizvode. Vjerujem da nije bilo lagano, ali kada vidimo danas ovu djecu, toliko ponosnu na sve što su izložili na ovom bogatom stolu vjerujem kako se je sav trud isplatio.” – istaknula je Hačka.

Tete odgajateljice su također ponosne na svoje male “učenike” i na njihov rad, a okupljeni oko stola su zahvalili zajedno sa pleterničkim župnikom Antunom Ćorkovićem na svim darovima koje su primili te zaključili kako najmlađi moraju znati važnost i porijeklo namirnica koje svakodnevno blagujemo.

pleternica.hr