Scena

Danas su svi na Fišijadi u Lipiku!

01-10-2022 • 10:56
Rva
Povodom Dana Grada Lipika, danas se održava 16. izdanje Fišijade u Lipiku.

Povodom Dana Grada Lipika, danas se održava 16. izdanje Fišijade u Lipiku. Događaj koji već godinama ne propuštaju ljubitelji slavonskih ribljih delicija okupi 40-ak fiš majstora, spremnih strogom, ali pravednom ocjenjivačkom sudu, predstaviti najbolji recept za ovu krepku i ukusnu riblju juhu. Kulinarsko natjecanje pratit će i bogat  program sastavljen od nastupa Ledina banda, mažoretkinja, lunaparka, lova šarana u mutnom, a zahvaljujući značajnoj količini pripremljenog “gradskog fiša” od čak 100 litara, kao i bogatoj ponudi pečenih šarana, nitko kući neće otići gladan.

Za potpuni doživljaj Slavonije i njenih potencijala, tu su i mogućnost vožnje kočijom Državne ergele Lipik i turističkim vlakićem kao i posjet geotermalnom bazenu u Toplicama, dok oni skloniji avanturama i adrenalinu mogu iskušati i biciklističke staze. Dan ispunjen događanjima završit će cjelovečernjim koncertom grupe Pavel, stoga, 01. listopada budite dio Fišijade u Lipiku i na najbolji način doživite jesen u Slavoniji.

Franciškovo u Lipiku, jedinstvena svečanost povodom Dana Grada tijekom sadržajnih 30-ak dana ponudit će i niz drugih sadržaja za male i velike, pripadnike nacionalnih manjina, sportaše i rekreativce, potvrđujući, uz dobro poznato slavonsko domaćinstvo, bogatstvo u različitosti, otvorenost i toleranciju.