Scena

Dalmatino u Požegi – Ovotjedni program Adventa

20-12-2022 • 07:43
Rva
Kako se približavamo Božiću, tako dolazimo i do zanimljivog dijela programa Adventa u Požegi.

Kako se približavamo Božiću, tako dolazimo i do zanimljivog dijela programa Adventa u Požegi. Ovog petka „Dalmatino“, jedan od najpopularnijih domaćih sastava koji je prošle godine obilježio veliki uspjeh – 20 godina svoga djelovanja, dolaze u naš grad!

„Ivo Jagnjić i Zdravko Sunara, osnivači i pokretačka snaga grupe Dalmatino, iza sebe imaju zavidan broj uspjeha te impresivan niz koncerata po Hrvatskoj, ali i po svijetu. Pop bend s modernom produkcijom i odličnim tekstovima pjesama oduševljava publiku tako da sve pjesme s njihovih albuma postaju hit singlovi na vrhu top lista. U svojoj bogatoj karijeri nagrađeni su Porinom za novog izvođača, njihove ploče nose zlatni i platinasti status, a posljednjih godinu dana zaredali su diskografske uspjehe hitom “Refužo”, koji je ušao u prestižan klub singlova koji su ostvarili 52 tjedna na listi HR Top 40 najslušanijih hitova u domaćem eteru te je ujedno najstreamaniji singl 2021. koji samo na YouTube servisu broji više od pet milijuna pregleda.“ – poručili su iz Turističke zajednice Grada Požege.

No, prije nego što nam dođe petak, mnoštvo toga se još nalazi u programu Adventa za ovaj tjedan.

Tako se u Tom klubu Požega održava koncert „Božićne njuškice – Udruga Sirius“, utorak 12. prosinca, s početkom u 18 sati. Istoga dana održava se Božićni koncert u Glazbenoj školi Požega s početkom u 19,30.

U srijedu 21. prosinca održava se Kreativna radionica za djecu “Ukrasna kuglica”, u prostoru Gradske knjižnice Požega s početkom u 17 sati. Istog dana održava se Blagdanska predstava „Božićna avantura“ u Gradskom kazalištu Požega s početkom u 18 sati. Također istoga dana, Svečani završni božićni koncert učenika Glazbene škole Požega započinje u 19,30

U četvrtak 22. prosinca održava se Božićni sajam u Šetališnoj zoni uz Moto mrazove & Danko Trupinić Acoustic s početkom u 10 sati. Od 11 sati Umjetnička plesna škola Silvije Hercigonje Zagreb predstavit će se svojim nastupom, također u Šetališnoj zoni. Pričaonica za djecu “Božićno drvce” održat će se u prostoru Gradske knjižnice Požega s početkom u 17 sati.

Koncert humanitarnog karaktera “Pjesma za Malog princa” uz Gazde, Paori & Nevera band održava se u četvrtak 22. prosinca s početkom u 19,30.

Dolazimo tako i do petka, gdje nas također očekuje Božićni sajam u prijepodnevnim satima uz Danko Trupinić Acoustic, Šetališna zona od 10 sati.

„Budite dio požeške adventske priče, doživite s nama ljepotu Božića. Vidimo se 23. prosinca u šetališnoj zoni gdje vas od 19 sati očekuje nastup sastava Žute Dunje, a potom od 20 sati grupa Dalmatino, pozivaju iz Turističke zajednice Grada Požege.