Kultura

Cvjetići glazbe – Pripremite svoje pjesme za audiciju

15-03-2022 • 13:28
Tena Protić
Od prvog sastanka čekao se točan datum audicije na kojoj će mali talenti moći prijaviti svoje pjesme.

Nakon dvogodišnje stagnacije uzrokovane pandemijom, pleternički dječji tamburaški festival pod vodstvom Glazbenog društva Cvjetići glazbe je započeo s radom. Stoga je početkom veljače održan inicijalni sastanak s ciljem dogovora i želje kako bi festival ponovno zasjao u svom punom sjaju.

Od prvog sastanka čekao se točan datum audicije na kojoj će mali talenti moći prijaviti svoje pjesme.

Audicija će se održati u nedjelju 27. ožujka u 10.00 sati u Interpretacijskom centru Terra Panonica. Potrebno je pripremiti dvije pjesme na USB-u ili CD-u i doći na audiciju!

“Vjerujem kako ćemo ove godine uspjeti u organizaciji najveselijeg festivala u Hrvatskoj, zajednička je to želja i nas ovdje u Gradu i organizatora festivala. Dogovorili smo sve detalje i zbog audicije, autorskih pjesama krećemo s organizacijom jer su to pripremne radnje koje kreću početkom godine, a bez kojih festivala ne bi bilo. Ovim putem pozivam svu djecu da dođu na audiciju i budu nam dragi gosti 11. i 12. lipnja na trgu Bećarca.” – izjavila je tim povodom Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

“Uzbuđeni smo možda više nego djeca koja će nastupati, ovaj festival je brand grada. Želimo da Pleternica bude ponosna na svoj festival i da svi izvođači osjete naše gostoprimstvo. Također koristim priliku da pozovem sve roditelje i djecu da nam se jave, ovo radimo zbog njih i promocije naše tamburaške glazbe. Očekujem dobar odaziv i iskreno se veselim svim aktivnostima koje su ispred nas.” – istaknula je Antonia Jagodić, predsjednica GD Cvjetići glazbe.

cvjetići glazbe plakat