Društvo

Članovi HPD-a Gojzerica Požega posjetili Osječki pješački put

04-10-2022 • 07:14
Rva
"Međusobna suradnja planinarskih društava iz Slavonije nikako ne smije izostati."

Članovi Hrvatskog planinarskog društva „Gojzerica“ Požega posjetili su Osijek i manifestaciju: Osječki pješački put u organizaciji domaćina iz Hrvatskog planinarskog društva Bršljan – Jankovac Osijek. Ovaj planinarski događaj organizira se već duži niz godina uz podršku udruge Slavonski planinari, koja okuplja najveći broj planinarskih društava iz Slavonije.

Međusobna suradnja i podrška među planinarskim društvima iz Slavonije nikako ne smije izostati, već treba nastaviti s međusobnim posjećivanjem planinarskih događaja, naglasili su iz Gojzerice.

„Planinari Hrvatskog planinarskog društva Gojzerica Požega veoma su aktivni na ovom području suradnje, a time potvrđuju svoj status i ulazak u veliku obitelj Slavonskih planinara (nekad Slavonskog planinarskog saveza). HPD Gojzerica – Podružnica Oriovac iduću nedjelju 9. listopada organiziraju 2. memorijalni pohod: Od Premužića do Štampara, u Slavonskom Kobašu i Oriovcu te očekuju kao goste većinu slavonskih društva.“ – dodaju iz HPD-a Gojzerica.

Nedjeljni izlet naročito je obradovao djecu koja su uživala u lijepom sunčanom danu. Martina Keller, vodič na ovom prekrasnom izletu, doživjela je sljedeću impresiju.

”Sunčano vrijeme ove nedjelje bilo je idealno za dugu šetnju uz Dravu. Organizator izleta HPD „Bršljan –Jankovac“ se pobrinuo za sve detalje: odlične vodiče, punktove s hranom i pićem duž cijele staze, prijevoz za vozače nazad do početne točke, HGSS, obrok za sve u Udičarskom domu i veselicu za kraj.  Krenuli smo u 9:30 s Trga Ante Starčevića u smjeru Trga Svetog Trojstva u Tvrđi. Tamo smo uživali u pričama o bogatoj osječkoj prošlosti. Prešli smo Dravu i lijepo uređenim šetalištem prošli kraj restorana „Copacabana” i „Zoo“ hotela Osijek.  Kompom, popularnim simbolom grada Osijeka, prešli smo na desnu obalu Drave i uputili se do finalne točke izleta, Udičarski dom Josipovac.  Najmlađi članovi HPD Gojzerica su bili najaktivniji predstavnici našeg društva na ovom izletu, skupljali su pečate u Dnevnik Osječkog pješačkog puta te nakon prehodanih 13 km zaslužili svoju prvu planinarsku značku!” – poručila je Martina Keller, vodič ovog izleta.