Sport

BSK Garfield pobjednik 7. Malonogometnog turnira “Marijo Šarčević – Maki”

19-06-2022 • 07:22
Rva
BSK Garfield je tako još jednom pokazao da je ovo njihov turnir, četvrti put su došli do naslova pobjednika

Na betonskom malonogometnom igralištu požeškog Sportsko – rekreacijskog centra sinoć su odigrane  sve utakmice drugog kruga 7. Memorijalnog malonogometnog turnira “Marijo Šarčević – Maki”. Nakon četvrtfinalnih susreta prolaz u polufinale osigurali su branitelj naslova BSK Garfield, Autodijelovi Barišić, MNK Požega i MNK Skenderovci. 

U prvom polufinalu BSK Garfield je poveo preko Luke Samaržije već u 1. minuti, a u 13. minuti izjednačio je Tomislav Zelenika za MNK Požega. Nakon penala u finale su se plasirali igrači BSK Garfielda s ukupnim rezultatom 4:3. U drugom polufinalu MNK Skenderovci su poveli preko Mihaela Hlebeca u 1. minuti, a  za Autodijelove Barišić izjednačio je Marin Šarić u 6. minuti. Već minutu poslije Matej Markanjević postiže pogodak za 2:1, a konačnih 3:1 za MNK Skenderovce postavio je Hlebec svojim drugim pogotkom. 

U susretu za 3. mjesto Autodijelovi Barišić su rezultatom 3:2 bili bolji od ekipe MNK Požega. U finalu je BSK Garfield uvjerljivo svladao ekipu MNK Skenderovci rezultatom 5:0. Matej Peharda je sa dva prizemna udarca špicom doveo svoju ekipu u vodstvo od 2:0 u prvom poluvremenu. U drugom dijelu BSK Garfield je iskoristio otvorenu igru Skenderovaca i iz brzih kontranapada s dva pogotka Tomislava Fore i još jednim Mateja Peharde došao do uvjerljive pobjede. BSK Garfield je tako još jednom pokazao da je ovo njihov turnir, četvrti put su došli do naslova pobjednika, a od toga su najuspješniji bili tri posljednje godine zaredom. 

Za BSK Garfield su prvo mjesto na 7. Makijevom turniru osvojili Matej Peharda, Mato Marčetić, Jakov Janček, Luka Samaržija, Hrvoje Ivanešić, Matej Gomerčić, Filip Martinović, Pero Vidović, Josip Solić i vratar Ivan Supan. 

Pehare i nagrade ispred organizatora Požeškog športskog saveza uručio je glavni tajnik Željko Mitrović.  Utakmice 7. Makijevog memorijala koji je organiziran pod pokroviteljstvom Grada Požege su vodili suci Branko Budaj i Oliver Zec.  

Svi pobjednici Makijevog memorijala :

2016. – Caffe bar Vertigo

2017. – Caffe bar Sportivo

2018. – BSK Garfield

2019. – MNK Autodijelovi Tokić

2020. – BSK Garfield

2021. – BSK Garfield

2022. – BSK Garfield 

Tekst/foto: Požeški športski savez